Una de minairons

PRESENTACIÓ DEL NOU CONTE DE L’ASSOCIACIÓ CULTURAL CAMBULETA
Una de minairons

30 de desembre – Cinema Els Til·lers de Sort
De 17 a 18 h, maquilla’t de minairó amb MASCARADES
A partir de les 18 h, lectura del conte
espectacle de màgia amb Mag Cambras
i en acabar, música d’acordions i berenar

Organitza: Associació Cultural Cambuleta
Amb la col·laboració de l’Ajuntament  de Sort 

L’Associació Cultural Cambuleta (Pallars Sobirà) ha editat un nou conte en pallarès. Una de minairons, escrit per Josep Colom i il·lustrat per Cristina Castellà, és el sisè conte d’aquesta col·lecció que té com a principal objectiu conservar i donar a conèixer la parla del Pallars entre els més petits. Aquests contes, escrits íntegrament en pallarès, inclouen també un vocabulari, una guia de lectura i un CD on els nens poden escoltar la parla del Pallars. Una de minairons explica la història dels minairons, éssers màgics, portada a l’actualitat. Des de l’Associació es vol que aquests contes es converteixin en una eina d’ús quotidià tant a casa com a l’escola.

La presentació del conte tindrà lloc aquest divendres dia 30 al Cinema Els Til·lers de Sort a partir de les cinc de la tarda.

L’Associació Cambuleta té editats en pallarès Cantallops, Un dia amb l’Àssua, Lo padrí James – Camí de la Llibertat, Jep lo llarg i l’estel polar, Lo Roïgó, un col·leccionista de paraules, i el recent publicat, Una de minairons.

Aquests sis contes editats en cinc anys de vida de l’Associació han demostrat que han omplert un buit i que la població, els infants i les escoles els utilitzen. Des de les escoles n’han fet petites obres de teatre, pel·lícules animades o jocs.

Aquests contes volen actuar de contrapunt a la uniformització del català, donar a conèixer el pallarès i contribuir al fet que sigui una parla d’ús quotidià i natural entre infants i gent gran.

L’Associació Cultural Cambuleta té un nou projecte que espera poder donar a presentar durant la primavera del 2012. Es tracta d’una exposició que vol donar a conèixer la parla del Pallars a la gent de la zona i als de la resta de Catalunya. Aquesta mostra vol trencar amb la idea que el pallarès està lligat a fines del camp i gent gran i es vol fer veure que qualsevol persona, de qualsevol edat o professió, pot parlar pallarès.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top