Curs d’iniciació de marxa nòrdica a Sort

Amb la finalitat de promocionar la marxa nòrdica com a eina de prevenció del càncer i de salut per a pacients oncològics i la població en general, l’AECC – Catalunya Contra el Càncer – proposa aquesta activitat gratuïta a diferents comarques de la província des de fa uns anys. En aquesta ocasió proposem un curs d’iniciació a Sort.

 1. Es realitzaran quatre sessions, les dos primeres de caire més teòric, per aprendre els elements principals d’aquesta pràctica.
 2. El lloc de trobada serà a Casa Xorret (c/ Dr. Carles Pol i Aleu, 5, de Sort) en les dates següents:
  a) 23 de setembre
  b) 30 de setembre
  c) 7 d’octubre
  d) 14 d’octubre
 3. L’horari serà de les 16.30h i fins les 18.30h El grup serà màxim de 20 persones. Facilitarà les sessions Carles Matas, monitor acreditat per la INWA (International Nordic Walking Association)
 4. Recordeu portar calçat, roba adequada, beguda i bastons
 5. Més informació al 679 529 818 o jordi.arjo@aecc.es

Què és la marxa nòrdica?

La marxa nòrdica és un esport que consisteix en caminar amb dos bastons. Va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu.

Es tracta d’una modalitat d’activitat física, on a la caminada natural se li afegeix l’ús actiu d’uns pals específics, dissenyats per a la pràctica de la marxa nòrdica. Tanmateix, les característiques de la caminada natural i biomecànicament correcta es mantenen en tots els seus aspectes. L’amplitud i el moviment del braç, en una correcta tècnica de marxa nòrdica, respecta la traça del moviment de la cminada natural.

Beneficis per a la salut

La correcta utilització dels bastons implica activament a la part alta del cos en l’acte de caminar, projectant-lo cap endavant. L’esforç físic es distribueix de forma versàtil, equilibrada i apropiada, sobre diversos grups musculars de tot el cos.

L’aplicació correcta de la tècnica de l’ús del pal ofereix la possibilitat d’intensificar, de manera significativa, la progressió de gambada, augmentant el treball muscular de la part alta del cos. Tanmateix, dóna la possibilitat d’implicar altres músculs de la resta del cos.

Font: Viquipèdia

Organitzen: Diputació de Lleida · AECC · Ajuntament de Sort

 

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content