Previsió d’obertura de la Biblioteca Comarcal

La Biblioteca Comarcal de Sort aviat serà una realitat com a nou equipament del Pallars, però malauradament les infraestructures d’aquest tipus han de passar innumerables filtres i contratemps que acaben endarrerint més del previst la data de finalització i la seva posada en funcionament.

En aquest cas les obres de l’edifici estaven previstes d’enllestir-se a mitjans d’any, però a data d’avui encara no tenim el lliurament de l’edifici per part de l’INCASÒL, l’ens gestor de la construcció. Cal aclarir que fins que l’edifici no està lliurat al client final, en aquest cas l’Ajuntament, pràcticament no es pot fer res a l’interior, i per sort i gràcies a uns permisos previs les empreses de mobiliari han pogut muntar els mobles – prestatgeries, taules, cadires, taulells… – i treballar de manera provisional.

A data d’avui s’ha fet pràcticament tota la instal·lació de mobiliari, llevat de catifes per la sala infantil i seients informals per l’àrea jove, i queda pendent l’equipament informàtic, la dotació de sistema de megafonia i projecció per la sala polivalent i la senyalística de l’equipament, és a dir retolació de prestatgeries i imatge gràfica de la biblioteca en conjunt; a més, a petició del Servei de Biblioteques, que haurà de donar el vistiplau final, cal remodelar alguns espais com l’àrea de diaris i revistes i finalment cal traslladar físicament el fons, prop de sis mil volums, des de l’antiga biblioteca i procedir a la seva col·locació.

A banda, la biblioteca ja compta amb subministrament de gas i resolts diversos problemes relatius a la instal·lació s’ha contractat el subministrament de llum, pendents només de la instal·lació del comptador per tal de disposar de subministrament elèctric.

Un cop enllestit tot plegat ens trobarem en condicions d’obrir el servei, però per altra banda i en paral·lel fa temps que des del consistori estem treballant en l’organització inicial del seu futur funcionament, la qual cosa comportarà la definició i ampliació d’uns horaris i la contractació almenys d’un tècnic auxiliar quan disposem del corresponent finançament.

En definitiva, un cop solucionades aquestes questions, que en gran part no han estat a les nostres mans resoldre, estarem en disposició de reprendre el servei segurament passat Nadal, tot i que no es descarta fer algun dia de portes obertes durant el mes de desembre.

Des de l’Ajuntament som molt conscients dels problemes ocasionats per la falta de l’espai de la biblioteca antiga, ara pràcticament desmantellada per la necessitat de migrar els continguts i revisar el fons antic i catalogar nous fons (més de mil volums entre els quals tres-cents títols manga) i dels inconvenients que això està causant aquestes dates d’hivern especialment per als infants, els joves i les famílies.

Per això estem accelerant en tot el possible totes les gestions i poder obrir el servei al més aviat, i demanem a la població una mica més de paciència en aquesta recta final per tal d’obrir en breu un equipament tant esperat des de fa més de vint anys i que considerem ha d’estar totalment acabat com el nostre municipi i comarca es mereixen.

1 Comentaris

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content
Aneu a la barra d'eines