Presentació del llibre “Els néts d’en Damià i els patriotes oblidats”

L’Ajuntament de Sort i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya us conviden a la presentació del llibre

Els néts d’en Damià i els patriotes oblidats

a càrrec dels autors Gisela Carbonell i Lluís Carbonell
i l’Alcalde de Sort, Raimon Monterde Alberich

Dissabte 29 de febrer – 6 tarda (18.00h)
Biblioteca Pública de Sort – plànol 

SINOPSI DEL LLIBRE

Els nets d’en Damià i els patriotes oblidats és una novel·la històrica ambientada a finals del segle XVII i primer quart del XVIII. Vol ser un reflex de com era la vida quotidiana a Catalunya i quina va ser la seva història en aquella època: hi apareixen, entre altres fets històrics, els setges de Barcelona, Cardona i l’Alguer, la batalla d’Almansa i de Talamanca, la caiguda de Barcelona i Castellciutat en mans dels Borbons, així com l’últim alè que vàrem tenir els catalans de recuperar les nostres Constitucions i lleis amb l’ajut d’en Carrasquet.
Hem volgut remarcar el protagonisme, potser oblidat, de grans patriotes, en especial del general Josep Moragues, del general Joan Baptista Basset i d’en Joan Pere Barceló (Carrasquet).
La narració comença l’estiu del 1694 en un mas de muntanya, can Masó, ubicat en un petit poblet del Gironès, i acaba el Nadal del 1721 en el mateix mas.
Aquest llibre és la continuació d’Els fills d’en Damià i les llàgrimes de sal, que al seu torn és la continuació de Damià el cartoixà i la Guerra dels Segadors, dels mateixos autors.

BIOGRAFIA DELS AUTORS

Gisela Carbonell i Corbella (Sant Boi de Llobregat, 1973). Féu els primers estudis en una escola participativa de la localitat natal, on també estudià el batxillerat. Diplomada en Ciències Empresarials però sempre en el món laboral de la informàtica. Amant de l’aire lliure, la vida rural i amb inquietud per a conèixer la manera de viure, les tradicions i costums d’altres èpoques. Participà com a coautora en les novel·les Damià el cartoixà i la Guerra dels Segadors i Els fills d’en Damià i les llàgrimes de sal, que precedeixen la present.

Lluís Carbonell i Germès (Sant Boi de Llobregat, 1947). Estudià en el Seminari Menor Diocesà fins als 17 anys. Es llicència en Ciències Matemàtiques per la Universitat de Barcelona. Treballà de professor de matemàtiques de secundària i batxillerat prop de 40 anys. Amb alguns dels seus alumnes va escriure 10 llibrets-còmic de matemàtiques per a Secundària. Va escriure, també, dos llibres de text de matemàtiques per a COU. Ha publicat Tècniques de grup, jocs i altres històries, un recull de la seva activitat tutorial al llarg de 35 anys. Ha publicat, juntament amb la coautora d’aquest llibre i filla, Damià el cartoixà i la Guerra dels Segadors i Els fills d’en Damià i les llàgrimes de sal, novel·les històriques que precedeixen a la present.

Font: Biblioteca de Sort

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content