Presentació del llibre “Lliures o morts”

Coberta del llibre "Lliures o morts"

Coberta del llibre "Lliures o morts"La novel·la que et descobreix l’heroi oblidat del 1714, Ermengol Amill de Bonestarre
LLIURES O MORTS
Un llibre de Jaume Clotet i David de Montserrat

Presentació al Pallars Sobirà, d’on era fill Ermengol Amill
Divendres dia 12 d’Octubre, a les 7 de la tarda
A l’Oficina Comarcal de Turisme (Camí de la Cabanera, s/n)
Més informació sobre el llibre
www.lliuresomorts.cat · Facebook · Twitter

Núm. 1 de la Setmana del Llibre en Català!
3a edició en només 3 setmanes!

Amb la col·laboració de: Ajuntament de Sort · Consell Comarcal del Pallars Sobirà · Parc Natural de l’Alt Pirineu · Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

El llibre
Entrat el segle XVIII, Ermengol Amill, mestre d’escola, s’implica de gairell a la Guerra de Successió. Amb l’únic objectiu de viure tranquil·lament amb la seva família a l’Empordà després d’abandonar el seu Pirineu natal, un gir inesperat en el seu destí el duu a lluitar sense descans per defensar a ultrança la nació catalana abandonada a la seva dissort. Amill encarna amb la seva resistència la peça d’escacs en què s’ha convertit Catalunya en el gran tauler europeu.
Amb la Guerra de Successió com a escenari de fons, amor, venjança, traïció, hipocresia, desconsol, coratge i amistat conviuen entre la vida d’aquest heroi involuntari i l’alta política que remou els fonaments del Vell Continent. La narració, recolzada sobre una gran quantitat d’informació rigorosament històrica, passa dels camps de batalla a les cancelleries europees per oferir els dos punts de vista d’aquesta història: el d’un home en una Catalunya que descobreix de manera lacerant que quan no hi ha amics ni enemics sinó interessos, la llibertat té un preu; i el dels grans poders que acabaran decidint el futur d’Europa i les seves nacions.

Els autorsCoberta del llibre "Lliures o morts"

David de Montserrat i Nonó
(Girona, 1972)

Diplomat en Turisme per la UdG, tècnic de Relacions Públiques per la UB i llicenciat en Periodisme per la UPF, ha treballat i col·laborat en premsa digital, ràdio i televisió a mitjans com TV3, TVE, Vilaweb, Ràdio Girona-Cadena Ser, l’Agència Catalana de Notícies (ACN), entre altres, així com a l’àrea de comunicació dels departaments d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació i de Governació i Administracions Públiques, des d’on va impulsar les campanyes Elteumòbil.cat i Catalan, a business opportunity.

Jaume Clotet i Planas (Barcelona, 1974)
Llicenciat en Periodisme per la UAB i en Història per la UB. Ha treballat i col·laborat per a diversos mitjans de comunicació (Avui, El Punt, Ara, Público, El Singular Digital, ABC, COM Ràdio, Ona Catalana, TV3 i RAC1) i va ser corresponsal al País Basc entre els anys 2001 i 2003. També ha sigut cap de premsa del departament de Governació i subdirector de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). És coautor de Les millores obres de la literatura catalana (comentades pel censor) (2010).

 

[vimeo 44374644]

1 Comentaris

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content