Mundial de piragüisme 2019

Mundial de piragüisme d'aigües braves 2019

Sort i la Seu d’Urgell designades seus dels Mundials de piragüisme d’aigües braves de 2019. En la votació celebrada a Marràqueix pel consell directiu de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF) ha superat Bratislava, la capital de Eslovàquia.

La candidatura conjunta formada per Sort i la Seu d’Urgell ha estat escollida seu del Mundial de Piragüisme d’aigües braves de l’any 2019. L’opció catalana s’ha imposat a la ciutat de Bratislava en la votació realitzada pel consell directiu de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), que ha fet en el transcurs de la reunió celebrada a Marràqueix (Marroc). Sort i La Seu han guanyat clarament a Bratislava. Per reforçar davant de la ICF la implicació de l’estat espanyol i de la Generalitat en la presentació de la candidatura catalana han intervingut Miguel Cardenal, Secretari d’Estat per l’Esport i President del Consell Superior d’Esports i Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat, que han destacat l’experiència de les dues poblacions de muntanya en l’organització de competicions internacionals i han recordat el passat de la Seu d’Urgell com a subseu olímpica del piragüisme dels Jocs Olímpics de 1992.

Els alcaldes de Sort ,Llàtzer Sibís, i de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, estaven molt satisfets amb l’elecció pel que suposa a la promoció i l’activitat turística esportiva pels seus respectius municipis. La designació mundialista comporta la inclusió de competicions test prèvies. L’alcalde de Sort ha destacat que “ el mundial servirà per fer una instal·lació fixa única al món per a la disciplina de estil lliure amb la qual volem acabar de posicionar Sort com a referent mundial de les aigües braves. La Noguera Pallaresa és un actiu turístic importantíssim i és el bressol internacional de la disciplina d’estil lliure. A més suposa un llegat per a les noves generacions d’esportistes locals”. Per la seva banda l’alcalde de Seu ha manifestat que ”la candidatura té el suport ciutadà i es una aposta de la Seu per refermar el seu paper de lideratge en els esports outdoor, com ja es va demostrar en els Jocs del 92 i en els campionats del món que es van realitzar a la ciutat el 1999 i el 2009”.

La Federació Internacional de Piragüisme, que presideix el madrileny José Perurena, espera que aquest mundial de Sort i la Seu del 2019 marqui el camí a seguir en el futur. És la primera vegada que es concentren les tres modalitats del piragüisme d’aigües braves, l’eslàlom, el descens i l’estil lliure, en una sola cita esportiva de primer nivell.
Mundial de piragüisme d'aigües braves 2019

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top