Descobreix la Vall d’Àssua!

La Vall d'Àssua s'estén per les faldes del Montsent de Pallars
La Vall d’Àssua s’estén per les faldes del Montsent de Pallars

Fins i tot El Foraster de TV3 s’ha deixat seduir pels encants de la Vall d’Àssua! En l’emissió del dimecres 30 de març El Foraster visita el poble de Llessui, capçalera de la Vall d’Àssua, i la resta de pobles que conformen aquest paisatge del cor dels Pirineus catalans.

Trobareu més informació sobre la Vall d’Àssua al projecte i pàgina web La Vall d’Àssua i el Batlliu, un paisatge de novel·la, una iniciativa de l’Ajuntament de Sort que té per objectiu promoure els seus valors naturals, culturals i paisatgístics.

vall assua
L’encant natural de la Vall d’Àssua ha arribat, mitjançant la literatura, a tot Europa

I és que la Vall d’Àssua i el Batlliu ha estat l’escenari de nombroses novel·les. Autors com Jaume Cabré (Les veus del Pamano), Maria Barbal (Pedra de tartera) o Josep M. Espinàs (Viatge al Pirineu de Lleida)  han viscut una història d’amor amb la Vall d’Assua.

La lectura d’un llibre ambientat a la Vall d’Àssua es converteix sovint en un viatge en què es barregen les paraules i les frases de l’autor amb l’imaginari del lector.

A la web La Vall d’Àssua i el Batlliu, un paisatge de novel·la hi trobareu una descripció i un complet reportatge fotogràfic dels pobles de la vall d’Àssua, a més del directori d’establiments turístics i gastronòmics. També hi trobareu els indrets literaris, els espais dels pobles i la Vall que configuren l’escenari d’aquestes novel·les.

lllibres
Els llibres del camí donen la benvinguda al passejant

Cal prestar especial atenció a l’oferta de senderisme, camins que us conduiran a través d’aquesta geografia real i de ficció, els Itineraris literaris de la Vall d’Àssua i el Batlliu, adreçats a totes les edats i estats de forma.

Aquests itineraris han estat pensants per als amants de la lectura i del caminar, però també per a tots aquells que es volen deixar enamorar per un paisatge que ha sabut mantenir la seva essència de novel·la.

+info www.valldassua.cat

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content