13a Mostra de Formatges Artesans de Catalunya

13a MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE CATALUNYA
25 i 26 de març de 2016
Parc del Riuet (Sort – Pallars Sobirà)

PROGRAMA D’ACTIVITATS

cartell-mostra-formatgesDIVENDRES 25 DE MARÇ

De 10.00 h a 21.00 h
Mercat i àrea de tast al Parc del Riuet

11.00 h Posa’t cec amb formatges (*)

12.00 h Presentació Benvinguts a pagès!

14.00 h Risotto popular
Venda de tíquets a l’àrea de tast. Preu: 5 €
inclou beguda i postres

18.00 h Presentació del llibre La nova cuina del Pallars (*)
Tast a càrrec dels restaurants Celler dels Joglars
i Hotel Pessets maridat amb vins
del Celler del Batlliu

19.00 h Contes a cabassos a càrrec de Mai Tant Teatre

(*) Informació i inscripcions a l’Ajuntament de Sort (tel. 973 620 010, turisme@sort.cat) i a l’àrea de tast de la Mostra

DISSABTE 26 DE MARÇ

mostra-formatges-2016-04De 10.00 h a 21.00 h
Mercat i àrea de tast al Parc del Riuet

De 10.00 a 12.00 h
Biu un Tros de Sort: ruta de vi, formatge i paisatge (*)
Sortida des de Tros de Sort en vehicle fins al Celler del Batlliu,
visita del celler, passejada a peu pel Batlliu fins a Sort
i degustació a l’àrea de tast
Preu: 5 €

11.00 h Taller d’el·laboració de mató
per a nens de 5 a 12 anys (*)

12.00 h Maridatge de formatges amb vi i cervesa

18.00 h Actuació de l’acordionista pallaresa Roser Gabriel

19.00 h Ballada popular de sardanes amb la col·laboració de l’Associació Cultural Sardanista de Sort

21.30 h Sopar-tertúlia gastronòmica a Tros de Sort
Preu: 50 €/persona
Inscripcions: Tros de Sort (tel. 973 621 220, info@trosdesort.cat)

(*) Informació i inscripcions a l’Ajuntament de Sort (tel. 973 620 010, turisme@sort.cat)
i a l’àrea de tast de la Mostra

** Descarregueu-vos el programa d’activitats (pdf)  **

LA MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE CATALUNYA

mostra-formatges-2016-03L’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA), la formatgeria Tros de Sort i l’Ajuntament de Sort organitzen per sisè any consecutiu la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, a Sort, de la qual se’n realitzen altres en diferents llocs de la geografia catalana.

L’atractiu principal de la Mostra el constitueixen sens dubte el mercat i l’àrea de tast, situats al Parc del Riuet de Sort, antiga llera de la Noguera Pallaresa i actual zona d’esbarjo. Com en edicions anteriors es preveu la participació d’uns 20 establiments. El mercat i àrea de tast estaran oberts de 10 del matí a 9 del vespre.

Moltes són les activitats que s’hi desenvolupen al voltant, adreçades tant als professionals del sector agroalimentari com al públic que vulgui aprofundir en el coneixement d’aquest producte. Tallers, presentacions i degustacions conduïdes per reconeguts professionals del sector amb un aforament limitat (consulteu instruccions d’inscripció al programa d’activitats).

mostra-formatges-2015-01Algunes novetats d’enguany seran:

+ Posa’t cec de formatges,
concurs-cata popular a cegues
+ Un rissotto popular cuinat en directe
+ La presentació del llibre La nova cuina del Pallars
+ Un taller de mató per al públic infantil

I com en les darreres edicions també podreu gaudir d’actuacions de dansa, música, contacontes i l’excursió Biu un Tros de Sort, ruta de vins, formatge i paisatge.

El sopar-tertúlia gastronòmica posarà la cloenda a la Mostra.

LES FORMATGERIES PARTICIPANTS

Es preveu que la participació serà aproximadament la mateixa que a l’edició del 2015 en la que varen assistir 20 parades de formatge procedents de les 4 províncies catalanes.

mostra-formatges-2016-02Pel que fa a la llet que treballen la majoria d’elles ho fan amb cabra i ovella, però també amb vaca i amb búfala.

S’hi podran trobar més de 80 classes de productes diferents, formatges i derivats de la llet, dels quals 25 han rebut diferents guardons o mencions.

Algunes de les formatgeries participants ofereixen visites guiades a l’establiment i a les seves granges.

ELS ORGANITZADORS

Acrefa_LogoACREFA (Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans) és una associació integrada per la majoria de formatges artesans catalans. Està integrada per tota classe de formatgers que podem trobar a Catalunya: formatgers ramaders, formatgers artesans, formatgers que treballen des de 50 fins a 4000 litres al dia, i no només formatgers, també molts elaboradors de làctics, que treballen des de la llet pasteuritzada fins als postres làctics més sorprenents que hàgiu tastat mai. Així que ACREFA és plural, i els uneix a tots un fet comú: els mètodes de treballs busquen l’excel·lència del producte.

En xifres ACREFA representa aproximadament el 70% dels formatgers artesans de Catalunya, presents a les 4 províncies.

+info www.acrefa.com

trosdesort-logoTros de Sort és una formatgeria artesana, fundada al 1995 a Sort (Pallars Sobirà), en Ple Pirineu. Amb la qualitat i el sabor autèntic com a premissa, el·laboren una àmplia gamma de formatges exclusivament amb llet crua i sencera de vaques alimentades amb herba de prats de muntanya produïda pels nostres socis. També fan crema i mantega que empren amb diverses especialitats: formatges dobles grassos i farcits de crema àcida amb diversos sabors. Venen a tota Espanya i exporten a diversos països. Tenen una agrobotiga oberta al públic amb una oferta variada de productes artesanals i de qualitat. També ofereixen visites guiades.

+info www.trosdesort.cat

SORT m'agradaL’Ajuntament de Sort dóna suport a la iniciativa ampliant així el ventall d’activitats de divulgació dels productes autòctons, base d’una indústria alimentària local en progrés i complement indispensable d’un turisme de qualitat.

+info www.sortturisme.com

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

Catalunya 2016 / Regió Europea de la Gastronomia · Consell Comarcal del Pallars Sobirà · Batlliu de Sort · Diputació de Lleida · Ara Lleida · Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació · Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) · Restaurant El Celler dels Joglars · Hotel Pessets · ALCRI Gourmet · Supermercats Plusfresc · Cervesa Artesana CTretze Pirineus · Agència Catalana de Turisme · Parc Natural de l’Alt Pirineu · Editorial Fonoll · Artesania Alimentària · Col·lectiu de Cuiners de Sort · Mel Pobladó d’Estaís

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content