13a Mostra de Formatges Artesans de Catalunya
13a MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE CATALUNYA
25 i 26 de març de 2016
Parc del Riuet (Sort – Pallars Sobirà)
PROGRAMA D’ACTIVITATS
DIVENDRES 25 DE MARÇ
De 10.00 h a 21.00 h
Mercat i àrea de tast al Parc del Riuet
11.00 h Posa’t cec amb formatges (*)
12.00 h Presentació Benvinguts a pagès!
14.00 h Risotto popular
Venda de tíquets a l’àrea de tast. Preu: 5 €
inclou beguda i postres
18.00 h Presentació del llibre La nova cuina del Pallars (*)
Tast a càrrec dels restaurants Celler dels Joglars
i Hotel Pessets maridat amb vins
del Celler del Batlliu
19.00 h Contes a cabassos a càrrec de Mai Tant Teatre
(*) Informació i inscripcions a l’Ajuntament de Sort (tel. 973 620 010, turisme@sort.cat) i a l’àrea de tast de la Mostra
DISSABTE 26 DE MARÇ
Mercat i àrea de tast al Parc del Riuet
De 10.00 a 12.00 h
Biu un Tros de Sort: ruta de vi, formatge i paisatge (*)
Sortida des de Tros de Sort en vehicle fins al Celler del Batlliu,
visita del celler, passejada a peu pel Batlliu fins a Sort
i degustació a l’àrea de tast
Preu: 5 €
11.00 h Taller d’el·laboració de mató
per a nens de 5 a 12 anys (*)
12.00 h Maridatge de formatges amb vi i cervesa
18.00 h Actuació de l’acordionista pallaresa Roser Gabriel
19.00 h Ballada popular de sardanes amb la col·laboració de l’Associació Cultural Sardanista de Sort
21.30 h Sopar-tertúlia gastronòmica a Tros de Sort
Preu: 50 €/persona
Inscripcions: Tros de Sort (tel. 973 621 220, info@trosdesort.cat)
(*) Informació i inscripcions a l’Ajuntament de Sort (tel. 973 620 010, turisme@sort.cat)
i a l’àrea de tast de la Mostra
** Descarregueu-vos el programa d’activitats (pdf) **
LA MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE CATALUNYA
L’atractiu principal de la Mostra el constitueixen sens dubte el mercat i l’àrea de tast, situats al Parc del Riuet de Sort, antiga llera de la Noguera Pallaresa i actual zona d’esbarjo. Com en edicions anteriors es preveu la participació d’uns 20 establiments. El mercat i àrea de tast estaran oberts de 10 del matí a 9 del vespre.
Moltes són les activitats que s’hi desenvolupen al voltant, adreçades tant als professionals del sector agroalimentari com al públic que vulgui aprofundir en el coneixement d’aquest producte. Tallers, presentacions i degustacions conduïdes per reconeguts professionals del sector amb un aforament limitat (consulteu instruccions d’inscripció al programa d’activitats).
+ Posa’t cec de formatges,
concurs-cata popular a cegues
+ Un rissotto popular cuinat en directe
+ La presentació del llibre La nova cuina del Pallars
+ Un taller de mató per al públic infantil
I com en les darreres edicions també podreu gaudir d’actuacions de dansa, música, contacontes i l’excursió Biu un Tros de Sort, ruta de vins, formatge i paisatge.
El sopar-tertúlia gastronòmica posarà la cloenda a la Mostra.
LES FORMATGERIES PARTICIPANTS
Es preveu que la participació serà aproximadament la mateixa que a l’edició del 2015 en la que varen assistir 20 parades de formatge procedents de les 4 províncies catalanes.
S’hi podran trobar més de 80 classes de productes diferents, formatges i derivats de la llet, dels quals 25 han rebut diferents guardons o mencions.
Algunes de les formatgeries participants ofereixen visites guiades a l’establiment i a les seves granges.
ELS ORGANITZADORS
En xifres ACREFA representa aproximadament el 70% dels formatgers artesans de Catalunya, presents a les 4 províncies.
+info www.acrefa.com
+info www.trosdesort.cat
+info www.sortturisme.com
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
Catalunya 2016 / Regió Europea de la Gastronomia · Consell Comarcal del Pallars Sobirà · Batlliu de Sort · Diputació de Lleida · Ara Lleida · Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació · Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) · Restaurant El Celler dels Joglars · Hotel Pessets · ALCRI Gourmet · Supermercats Plusfresc · Cervesa Artesana CTretze Pirineus · Agència Catalana de Turisme · Parc Natural de l’Alt Pirineu · Editorial Fonoll · Artesania Alimentària · Col·lectiu de Cuiners de Sort · Mel Pobladó d’Estaís
0 Comentaris