Comunicat Revetlla de St. Joan.

Des de l’Ajuntament de Sort publiquem aquest comunicat en referencia a l’anul·lació dels actes suspesos la tarda/nit de la revetlla de St. Joan.

El motiu de la suspensió dels actes no recau solament en els actes previstos per a la revetlla de St. Joan si no que va una mica més enllà. Qualsevol acte que es porta a terme o al que es dóna suport des de l’Ajuntament, com és aquest cas concret, és sovint motiu de queixa i eina de pressió per part d’alguns comerciants del municipi, sempre apel·lant a que els seus negocis es veuen greument afectats per a la realització d’esdeveniments, festes o qualsevol altre tipus de jornada lúdica que implica el tall del terraplè.

No obstant, des de l’Ajuntament pensem tot el contrari, creiem que aquests actes serveixen per dinamitzar el centre comercial i neuràlgic del poble donant vida als seus comerços, bars i restaurants localitzats a la zona. També ens sorprèn quan aquests actes s’organitzen lluny de la zona esmentada ja que la queixa per part del mateix sector és a la inversa… “ que per què no ho fem a la zona central del poble”.

Des de l’Ajuntament el desconcert és inquietant: en resum, si ho fem al centre per què fa nosa i si ho fem al poliesportiu o Riuet per què ho fem lluny.

Creiem que si poguéssim tenir un teixit comercial unit i que generés iniciatives per dinamitzar el centre del poble, com a municipi no tindríem rival. Però si cadascú mira única i exclusivament pel seu negoci sense pensar en els seus veïns i com els afecten les decisions que prenem, no avançarem. Units les coses millorarien encara que a vegades ens calgui fer petits sacrificis.

Entenem la allau de queixes que aquesta cancel·lació sobtada ha generat a la població i demanem disculpes a tothom, no va ser una decisió fàcil i segurament en qualsevol altra festa amb molta més transcendència per al municipi no s’hagués actuat així.

Ens vam prendre la llicència de marcar un punt d’inflexió o tenir un punt de rebel·lia consistorial per sacsejar actituds o consciències, tot i que en els temps en que vivim és complicat. La reacció de la gent envers l’anul·lació era potser el comportament que busquem a vegades els ajuntaments, allò de sentir la veu del poble, tot i que espanten una mica certs comentaris com ara “tot això ho haureu d’explicar molt bé”, mentre que en canvi quan hi ha plens, quan les obres del municipi no tiren endavant, quan s’han de tornar subvencions… i vàries coses que creiem que afecten molt més la vida de la gent que el anul·lar part d’una festa de St. Joan, la gent no reacciona ni amb la mateixa contundència ni amb la mateixa vehemència que ho han fet ara.

Acceptem les queixes de la població i per descomptat les encaixem de la millor manera que podem, però les queixes sense una proposta alternativa vénen coixes, són queixes a mitges, no hi veiem voluntat d’ajudar.

Arrel d’això i amb la predisposició que la gent ha mostrat amb els seus comentaris, entenem que en endavant la gent s’involucrarà molt més en els actes i afers que afecten directament al nostre dia a dia, les nostres festes, cultura i tradicions, i en aquest sentit la regidoria de festes ja hi està treballant intensament i mantenint reunions amb les entitats i voluntaris, de manera que us convidem a participar.

Per últim voldria agrair als voluntaris, pocs però decidits i amb ànim d’ajudar, que durant un mes i mig va tenir la iniciativa de preparar una revetlla diferent i va treballar per fer-la realitat sense arribar a veure-la feta realitat; aprofitem aquesta tribuna per demanar-los disculpes públicament i comprometre’ns amb ells a buscar solucions perquè una cosa així no pugui tornar a passar.

 

2 Comentaris

 • Un,dos, tres comerciants es queixen i s’anul.la festa sant joan…tota una urbanització com Borda Paisan es queixa de la bastida il.legal i perillosa que hi ha a la via publica desde fa mes un any i l’Ajuntament no actua.
  Governar no és fàcil, queixar.se si, pero un Ajuntament ha de saber valorar les queixes i dona’ls.hi la importancia que cal.

 • no hi veiem voluntat d’ajudar.
  resposta:
  no s’escolta per respondre, s’escolta per entendre.
  No s’scolta per excusar-se, s’escolta per millorar.
  Aquest es el vostre problema i el de miler de mandataris en tot el mon. Veieu la critica com un agresió cap a vosaltres i no veieu que te un afán de millorar colectiva.

  d’alguns comerciants del municipi
  Resposta:
  Alguns comerciants, hoteles, restauradors…

  tenir un punt de rebel·lia consistorial
  Resposta:
  Més que rebeldía consistorial , sembla una pataleta infantil

  per sacsejar actituds o consciències
  Resposta:
  Sacseja, la teva, la unitaria, la unipersonal i no vulguis manipular a la població. La teva consciencia es teva, la meva meva, al igual que la meva manera de pensar, tot i que no sigui la mateixa que la teva, l’has de respectar. Encara més si ets un estament públic pensat per AJUDAR AL POBLE. En cap cas sou ningú per dir com han de pensar o actuar les persones. Aixó ho feia Stalin, Marx, Lennin, Hitler, Castro, etc, etc…La conciencia, es individual, la ideología també, també es pot com`pratir, peró sense manipulacions, sense prensa enganyosa. A opartir d’ara, de la meva part, rebreu una queixa per cada cosa que vegui malament al poble o municipi de Sort. Es la meva obligació com a ciutadà exigir-vos que feu el que toca i demano a tothom que ho faci igual. Papers, escombreries, runes, cagades de gosos…s,ha de denunciar tot….Aquesta será la nostra rebeldía popular, exigir que feu la feina be. Un salutació

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content