Presentació del llibre “Dones de ferro”

L’Ajuntament de Sort – el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya – Editorial Efadós us conviden a la presentació del llibre Dones de Ferro a càrrec de l’autora, Margarida Carbonell Codina i l’Alcalde de Sort i regidor de Cultura, Raimon Monterde Alberich
Dissabte 28 de desembre – 7 tarda (19.00h)
Sala de Plens de l’Ajuntament de Sort – plànol

El llibre – “Dones de ferro”

Serrós, Pallars Sobirà, 1855. Tomàs de Sagalàs, hereu de Casa Castell, la més rica de la comarca, apareix ofegat al riu de Sall. La seva germana bessona, Isabel, vol que tot s’atribueixi a un accident desgraciat i el fa enterrar de seguida. Però hi ha qui diu que el mort duia pedres a les butxaques.

La mort del Tomàs coincideix amb la desamortització de Madoz. S’obre un món nou d’oportunitats per canviar els antics equilibris de forces a la vall. Terres, molins i concessions mineres es posen a subhasta. Segons qui les adquireixi es reforçarà el poder de les antigues cases fortes o podran prosperar les més pobres. També a Casa Castell hi pot haver canvis, que afectarien directament la vida de la vall.

L’herència del Tomàs enfrontarà les dues dones que viuen sota el seu sostre: la Isabel, una jove amb voluntat de ferro que només viu per veure engrandits el poder i la riquesa de Casa Castell, i l’Amèlia, vídua del Tomàs, una noia de caràcter feble, a qui la nova situació supera de totes totes. Al seu voltant hi ha els interessos i ambicions dels altres habitants del poble. I el d’alguns homes de negocis de Barcelona que veuen en la muntanya una bona oportunitat per enriquir-se a tot preu. Enmig de tot plegat s’hi barregen diferents històries d’amor que dificulten encara més les decisions.

L’autora – Margarida Codina Carbonell

margarida-codina-dones-ferro
Margarida Codina Carbonell (1966). Llicenciada en Filologia Hispànica i Teoria Literària i Literatura Comparada. Professora de Llengua i Literatura de Secundària durant quinze anys, actualment imparteix tallers literaris i cursos d’escriptura a Barcelona (Ciutat de Lletres) i Sabadell (Escriptorium), i conferències a diferents Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran. Coautora de llibres de text de llengua catalana i castellana de l’Editorial Teide.

Ha estudiat l’obra poètica de Màrius Sampere (Els temes de la poesia d’en Màrius Sampere), a més de la preparació i publicació, amb el Centre Excursionista Puigcastellar, de l’Itinerari Poètic de Màrius Sampere a Santa Coloma de Gramenet i del pròleg d’Iconograma. El 2015 va publicar la seva primera novel·la, Començar encara, amb l’editorial Tanit.

Tot i que sempre ha viscut a Barcelona, se sent molt lligada al poble del seu pare, Sorre, a la vall d’Àssua, escenari transfigurat de Dones de ferro.

La col·lecció – El Fil de la Història

El Fil de la Història és una col·lecció de novel·la històrica que proposa un concepte innovador del gènere i de la seva relació amb el lector. Mitjançant notes de peu de pàgina interactives en format QR, el lector pot accedir a la documentació de primera mà que va utilitzar l’autor en elaborar l’obra. D’aquesta manera, cada llibre permet una doble lectura en paral·lel: la del relat de ficció i la de les seves bases documentals.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content