Presentació del llibre “Aigua, ànima”

ACTUALITZAT – Consulteu crònica, vídeo i imatges de la presentació (www)

L’Ajuntament de Sort us convida
presentació del nou llibre de poemes
de Josep Borrell

AIGUA, ÀNIMA

a càrrec de Ramon Porta, conferenciant,
i autoritats municipals

Divendres, 17 d’agost,
a les 7 de la tarda (19.00h)
a la Biblioteca Municipal de Sort
Av. Diputació, 20 (plànol)

El llibre

L’aigua és la nervadura del llibre, la deu que irriga tots els poemes. El poeta ha optat per transmutar-se en aigua, que com l’ànima, no té forma i es perfila pel continent. Podríem demanar-li al poeta si a la mitja vida som o ens agrada creure que som roca? Fos quina fos la resposta, ara el poeta es reconeix aigua. Però quines formes pren aquest element? L’aigua i l’ànima són riu amb capçalera, curs i desembocadura. Són gel i puja. Són cecla amb llit verdós. Són font, deu, toll. Fins i tot mar oberta. Aiguamolls amb canyissars. El poeta ens presenta la vida com una amalgama de medis, continents i limitadors, mitjans i instruments: el safareig, la molsa, el paraigua i les botes d’aigua, el xipolleig del bany ferest a la bassa. La humitat i l’amarament. La frescor. I molt especialment, com una declaració de principis, com un himne.
Font: Pagès Editors

L’autor

Josep Borrell Figuera, poeta i assagista (Mollerussa, Pla d’Urgell, 6 de març de 1954), molt vinculat al Pallars i especialment a la vila de Tírvia. Estudià al seminari de Solsona, a l’Estudi General de Lleida i a la Universitat Autònoma de Barcelona. A Lleida fou el creador del grup poètic La Gralla i la Dalla i de la revista literària L’Estrof. Ha treballat en la docència, ha estat vinculat a Òmnium Cultural i dirigí l’Institut d’Estudis Ilerdencs; en l’actualitat dirigeix els Serveis Territorials de Cultura a Lleida.
De la seva producció assagista destaquen Escriptors contemporanis de Ponent, 1859-1980 (1984), Tres poetes simbolistes: Josep Estadella, Jaume Agelet i Màrius Torres (1986) i La Renaixença a Lleida (1999). Com a poeta ha publicat, entre d’altres, els reculls Un adulat desig (1986), Rambla de tardor (1991), Molinet de vent (1996) i La mitja vida (2012).
Font: enciclopèdia.cat

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content