Mort a les cunetes

MORT A LES CUNETES
de David Pintó i Joan Valentí

Diumenge 13 de maig a les 6 de la tarda
al Cinema-Teatre Els Til·lers

Entrades (10€) ja a la venda
a l’Ajuntament de Sort /
Oficina de Turisme del Pallars Sobirà /
i també al tel. 678 587 262

A partir del llibre Mort a les cunetes del surienc Albert Fàbrega, del Diari d’un emboscat del bruguetà Jaume Ollé (1918-2008), de relats del castellolinec Pere Guixà i de l’article La capsa de fusta de l’igualadí Toni Cortès

El muntatge narra la història de La Fossa de Can Maçana o els fets de Súria: l’afusellament de vuit republicans, civils, que van ser trets la nit del 9 de febrer de 1939, de la presó de Manresa i la fuga d’un novè, Josep Nin, que ho va poder explicar. La fossa encara no ha estat localitzada.

És un homenatge a Joan Badia, Amadeu Casserres, Jaume Claret, Lluís Fàbrega, Camil Pujol, Maurici Sivila, Josep Talleda i Juli Zegri (fills de Súria i Valls de Torroella), que van ser assassinats a peu de carretera per un escamot de guàrdies civils. I també a persones com la Teresa Mabras, “La Maciana” de Castellolí, que tapaven amb terra i pedres les restes que sobresortien dels cadàvers mal enterrats vora de la carretera.

Una petita i modesta aportació a la memòria històrica d’aquest país, explicant aquest crim execrable del franquisme que durant molt anys, masses, ha estats silenciat. Un reconeixement moral i públic a aquestes vuit persones que van morir per les seves idees. I alhora, un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.

Volem fer reflexionar des de l’humor i la tendresa. Jugar a fer riure i a fer emocionar. Volem donar a conèixer el passat que encara és tan present i influeix en la nostra societat.

Amb la participació de:

+ David Pintó (director)
+ Joan Valentí (actor)
+ Martí Marsal (acordió)
+ Albert Pascual (espai escènic, vestuari i atrezzo)

Per més informació podeu descarregar el dossier informatiu de l’obra (pdf)

Organitza: Grup de Teatre Tarambanes de Sort
Col·labora: Omnium Pallars / Ajuntament de Sort

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top