L’Ajuntament de Sort desobeeix el requeriment de l’Audiència Nacional

COMUNICAT DELS GRUPS MUNICIPALS DE SORT DE DESOBEIR ELS REQUERIMENTS DE L’AUDIÈNCIA NACIONAL

El dia 1 de desembre es va donar a conèixer que dos jutjats de l’Audència Nacional havien obert diligències contra els ajuntaments de la Seu d’Urgell i Celrà per investigar si els membres del ple municipal van cometre delictes de rebel·lió, sedició, prevaricació, desobediència, usurpació d’atribucions i ús indegut de fons públics en aprovar una moció de suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya.

Com molts altres municipis d’aquest país, el passat 13 de novembre el Ple de Sort aprovava, per unaminitat amb el vot favorable de 4 dels 5 regidors de CDC, excusant-se l’absent, els 4 de FM i els 2 de la CUP, una moció de suport a aquesta resolució de ruptura. Com és sabut, durant les darreres setmanes, molts d’aquests 280 municipis han rebut requeriments de l’Audiència Nacional demanant documentació diversa sobre aquestes aprovacions.

Davant d’aquest fet, la Junta de Portaveus ha pres la decisió de desobeir i no col·laborar amb l’Audiència Nacional, un òrgan hereu del Tribunal de Orden Público franquista, a qui no reconeixerem cap tipus d’autoritat i que res té a veure amb la voluntat dels habitants del municipi de Sort a qui sí que ens devem.

Els onze membres del Ple volem manifestar que la decisió de desobeir l’Audiència afecta exclusivament els regidors i regidores, sense interferir en les decisions que adopti lliurement el funcionariat de l’Ajuntament, i es pren en consonància amb els acords adoptats en la resolució del Parlament: inici de la desconnexió i no-supeditació a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol.

Per això, els tres grups municipals amb representació a l’Ajuntament, Fem Municipi, Convergència Democràtica de Catalunya i la Candidatura d’Unitat Popular manifestem:

  1. Reiterar la nostra decisió de no atendre el requeriment de l’Audiència Nacional, ja que suposa de fet l’aplicació en clau local de la desconnexió amb l’Estat iniciada amb la resolució del Parlament català a què vam donar suport en l’acord municipal.
  2. El desig que la mateixa determinació, així com la mateixa unanimitat entre les forces independentistes, s’estengui a la resta d’ajuntaments denunciats per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i als més de 70 consistoris que han aprovat la moció de suport a la declaració de ruptura adoptada pel Parlament de Catalunya.

Sort, 31 de març de 2016

1 Comentaris

  • Una vergonya que perdeu el temps en aquestes coses…on estab al vostre programa aquestes mesures..sou com tots…sou la vergonya de la comarca….si no cumpliu les lleis no podeu demanar que es compleixin…ximplets i pajasos

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top