Inici de la fase final d’obres de la nova Biblioteca Pública

alcalde signa acta inici obra

Aquest divendres 25 de febrer l’Institut Català del Sòl, el Departament de Cultura i l’Ajuntament de Sort han signat l’acta de comprovació de replanteig i inici d’obres amb què es dóna el tret de sortida a la darrera fase de les obres de la nova biblioteca pública de Sort, que hauran d’haver finalitzat el mes d’octubre vinent.

En el transcurs d’aquest acte l’alcalde de Sort, Baldo Farré, va declarar que es tracta d’un equipament anhelat per la comarca en conjunt i la seva satisfacció per la finalització definitiva que permetrà veure l’equipament acabat aquest mateix any i la seva posada en funcionament durant els primers mesos de l’any vinent.

Al seu torn, representants del Departament de Cultura van transmetre la il·lusió del Servei de Biblioteques per la culminació d’un projecte iniciat l’any 2018 amb la signatura d’un conveni amb la llavors consellera Laura Borràs, i l’INCASÒL va posar de relleu la dignificació de l’entorn històric que aquesta actuació suposa i el seu paper com a nucli de serveis culturals de la població de Sort, conjuntament amb el castell dels Comtes del Pallars, l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà i els centres educatius.

Comunicat de premsa – La Generalitat inicia dues obres de rehabilitació del patrimoni històric al Pallars Sobirà

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Cultura i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha iniciat aquest divendres dues obres de rehabilitació del patrimoni històric al Pallars Sobirà. Es tracta de la segona fase de construcció de la biblioteca central comarcal al municipi de Sort i la ubicació d’un ascensor a l’edifici de l’Alfolí de la Sal a Gerri de la Sal al Baix Pallars.

Ambdues obres són promogudes pel Departament de Cultura, l’INCASÒL i l’Ajuntament corresponent, en el marc de l’1% cultural. Sumen un tot de prop de 655.710 euros de les quals 552.230 euros es destinen a la biblioteca comarcal i 103.478 a l’Alfolí de Sal.

La segona fase del projecte de construcció de la biblioteca central comarcal de Sort consistirà en la remodelació interior de l’edifici i la finalització dels exteriors. També es faran les instal·lacions necessàries per al correcte funcionament de l’equipament.

Els espais destinats a comunicacions verticals, serveis higiènics i magatzems se situran vora el mur de contenció deixant lliures d’envans les entrades de llum existents a la façana per tal d’aprofitar al màxim l’entrada de llum solar. La circulació principal serà la longitudinal-central i parel·lela al costat llarg de l’edifici. Vora l’àrea-hall d’accés es situran les escales i ascensor que vincula les dues plantes de l’edifici.

La ubicació estudiada pel mobiliari/prestatgeries també ha procurat deixar el més lliure possible l’espai i les visuals tant de planta baixa com de planta primera. Paral·lelament, s’empraran dos paviments diferenciats per tal de delimitar zones i usos i significar els principals àmbits d’estada.

A la planta baixa s’ubicarà el fons general de la biblioteca, amb la zona infantil, l’àrea de diaris/revistes, la de música/imatge, i una sala de treball/silenci. A la planta primera hi haurà la sala polivalent i el despatx de direcció associat amb el fons documental.

L’equipament es podrà utilitzar per plantes de manera totalment independent. La planta primera té el seu propi accés des de l’exterior i l’accés a la sala polivalent des de l’interior tindrà portes amb pany als paraments vidriats de separació. D’aquesta manera la sala polivalent es podrà utilitzar de manera independent de la resta de l’edifici.

Els promotors de l’obra són el Departament de Cultura, l’Ajuntament de Sort i l’INCASÒL. El projecte, redactat pel despatx de Feu-Godoy Arquitectes, amb l’assessorament tècnic del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, serà executat per l’UTE Cervós SAU-Climatitzacions SAUFER SL per un import de 375.042,43 € (IVA no inclòs) i un termini d’execució de 8 mesos.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content