El somni d’un Pallars lliure

Ens complau convidar-vos a la presentació del llibre
EL SOMNI D’UN PALLARS LLIURE
de Roser Tomàs

A càrrec de Roser Tomàs, autora, Agustí López Pla, Alcalde de Sort, i Josep de Moner, Associació de Veïns d’Olp
L’acte tindrà lloc dissabte 23 d’abril, a les 18.30 h, al Casal de la Gent Gran de Sort – c/ Carles Pol i Aleu, 8 – Telèfon 973 620 989

Organitzen: Ajuntament de SortDepartament de Benestar Social i FamíliaAssociació de Veïns d’OlpPagès Editors

L’autora: Roser Tomàs viu a Barcelona, on treballa de professora d’institut. Ha publicat a l’entorn de tres línies relacionades amb la seva tasca docent: noves tecnologies aplicades a l’ensenyament, interferències català-castellà i com aprendre dels errors. Al 2004 Pagès Editors li publicà la seva primera novel·la L’última voliaina pallaresa. Al 2008 quedà finalista en el Premi Ramon Llull amb 1936-39, Pretèrit plusquamperfet. El somni d’un Pallars lliure és la seva primera incursió en el món del teatre.

El llibre: El somni d’un Pallars lliure escenifica dos fragments de la guerra del Pallars: la resistència del poble d’Olp i la del castell de València d’Àneu, encapçalada per Caterina Albert, esposa d’Hug Roger III, últim comte de Pallars. El contrapunt de la mirada infantil ajuda a explicar planerament quin pot ser el detonant que fa explotar la guerra, la guspira que encén l’amor, la flama que alimenta la tendresa o bé la quimera que persegueix la idea d’un país lliure.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content