Commemoració del Tricentenari

TRICENTENARI skyscraperPrograma d’actes

10.00 h Ofrena floral al general Moragues
Baixador de la Plaça Major

10.20 h Lectura del manifest de
l’Associació de Municipis per la Independència
Baixador de la Plaça Major

11.00 h Aperitiu popular
Plaça Major
Amb el suport de l’Associació de Sardanistes de Sort

16.30 h Concentració per la V
Plaça Major

17.14 h V Ara és l’Hora
Plaça Major

17.30 h Ballada de sardanes
Plaça Major

ACTUALITZAT Vegeu reportatge gràfic en aquest enllaç
NOTA
: Consulteu l’avís de restriccions d’estacionament i trànsit

Organitza: Ajuntament de Sort
Amb el suport de: Associació de Sardanistes de Sort · Assemblea Territorial Pallars Sobirà per la Independència (ANC) · Associació de Municipis per la Independència (AMI)

El Tricentenari

La commemoració dels fets de 1714 és una oportunitat magnífica tant per celebrar la persistència d’un poble – i les raons d’aquesta persistència – com sobretot per aprendre dels errors i dels encerts.

En aquest context, emergeixen dues funcions fonamentals del Tricentenari: promoure la memòria dels orígens i les causes del present a través de fets clau de la nostra història, per una banda, i per l’altra, aprofitar la commemoració per suscitar un debat sobre el nostre present i futur col·lectiu.

Per aconseguir-ho, el Tricentenari es fonamenta en quatre pilars: commemorar, reimaginar, cohesionar i projectar. El Tricentenari contribuirà a reforçar els fonaments d’una societat indiscutiblement inclusiva, però els vincles de la qual estan sent qüestionats i debilitats per la pressió del moment.

Servirà també per ampliar els límits de la nostra identitat nacional, incorporant al relat històric tots els que som ara i aquí, i elevant, en la mesura que sigui possible, la nostra autoestima col·lectiva. Sense triomfalismes, però sense vergonya.

El Tricentenari posarà en relleu el vincle persistent entre 1714 i 2014, el fil que uneix qui érem, qui som i qui serem.

Més informació: www.tricentenari.cat

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content