Clàssics catalans a les biblioteques

En el marc del projecte Clàssics catalans a les biblioteques us convidem a la propera trobada del Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Sort

Divendres 28 de juny, a les 7 de la tarda 
Activitat de dinamització del Club de Lectura a propòsit del llibre
Feliçment jo sóc una dona
, de M. Aurèlia Capmany
a càrrec de Jordi Prenafeta, escriptor i editor
a la Biblioteca Pública de Sort
Av. Diputació, 20 (com arribar)

Feliçment, jo sóc una dona és una de les obres més reeixides i reconegudes de M. Aurèlia Capmany

Feliçment, jo sóc una dona (1969) és una novel·la de denúncia que marca una clara inflexió en la narrativa de Capmany vers un feminisme conscient que té també un vessant literari. L’obra és una amalgama de materials narratius en què Capmany barreja els gèneres literaris i n’explora els mateixos límits en un intent de donar resposta als problemes que arrossegava la novel·la catalana des de principis del segle XX.

Amb Feliçment, jo sóc una dona Capmany s’encara, obertament i des de la narrativa, amb la problemàtica de la desigualtat entre homes i dones. La protagonista, Carola Milà, esdevé una heroïna a la manera dels grans clàssics de la novel·la d’aventures, aconsegueix reeixir en un món hostil i construir la seva pròpia identitat contra tot i tothom, per acabar convertint-se en una dona lliure, rica i feliç.

A través de la història del periple vital de la Carola Milà accedim a un retrat fidedigne de la societat catalana del segle XX.

+info sobre l’autora a la web Any Maria Aurèlia Capmany

CLÀSSICS CATALANS
A LES BIBLIOTEQUES

Clàssics catalans a les biblioteques és un projecte del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i Espais Escrits – Xarxa del Patrimoni Literari Català per posar en relleu el valor de les obres de la literatura catalana i fer-les presents als clubs de lectura de les biblioteques públiques.

Espais Escrits – Xarxa del Patrimoni Literari Català és una associació privada sense ànim de lucre, constituïda l’any 2005 amb l’objectiu d’articular els projectes de custòdia, recerca i difusió del llegat tangible i intangible dels escriptors clàssics de la literatura catalana, i vertebrar el patrimoni literari català a través de les institucions que el vetllen i en promouen la lectura i els estudis.

Organitzen: Ajuntament de Sort / Departament de Cultura / Espais Escrits

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content