Agrupament de ramats per evitar atacs d’ós bru al Pirineu

Avui divendres, 1 de juliol, uns 4.200 caps de bestiar, entre ovelles i cabres, s’han agrupat a Llessui (Sort – Pallars Sobirà), a les 10 h, per pujar a les pastures d’estiu. Aquests ramats es vigilen per protegir-los mentre es troben a la muntanya, en zones de presència d’ós bru, seguint el programa que té en marxa el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i que està resultant molt efectiu per protegir els ramats de possibles atacs al bestiar. Durant l’any 2010 es va donar suport a 32.500 ovelles i cabres, sense incloure la Vall d’Aran.

A la trobada hi han estat presents el director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, la directora dels Serveis Territorials a Lleida, Cristina Bosch, el president de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural al Parlament, Agustí López, l’alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, tècnics del servei de biodiversitat i protecció de la fauna i de l’equip de suport per a la conservació de l’ós, representants de la Federació d’Oví i Cabrum de Catalunya (FECOC) i propietaris dels ramats agrupats.

Aquest programa, en què també hi col·laboren el Conselh Generau d’Aran en territori aranès, i el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, fa cinc anys que funciona, i està demostrant ser molt eficaç en la prevenció d’atacs. El 2010 no es va produir cap atac als ramats agrupats i vigilats, i tan sols hi va haver 10 baixes, algunes no confirmades.

Text del Gabinet de Premsa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
Imatges per cortesia d’Imma Gallardo

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top