Vuit Cellers Pirinencs presentaran les seves noves anyades en una festa a Sort

Celleristes del Pirineu brinden amb Vi - Arxiu Al Teu Gust

La celebració, que tindrà lloc el diumenge 15 de gener, coincidirà amb la 4a Edició de la Gran Festa dels Banuts.  El chef Jordi Grau, de l’Sport Hotel Hermitage & Spa, rebrà el 1r reconeixement com a “Banut de l’Any”.

Vuit Cellers del Pirineu presentaran les seves noves anyades en la 1a Festa de les Noves Anyades dels Vins del Pirineu, que tindrà lloc a l’Avinguda Comtes del Pallars de Sort el proper 15 de gener, i coincidirà amb la 4a Edició de la Gran Festa dels Banuts.

Els vuit cellers que presentaran les seves noves anyades a la festa son Batlliu de Sort (Sort), Cota 730 (Rialp), Miquel Roca (Vall de Barcedana), Sauvella (Orcau), Solana Roivert (Salàs de Pallars), Terrer del Pallars (Figuerola d’Orcau), Vila Corona (Vilamitjana) i Xic’s Cal Borrech (Figuerola d’Orcau). En alguns casos, es presentaran vins joves de la darrera verema, però també criances i reserves de veremes anteriors que arriben per primer cop al consumidor aquesta temporada.

Pel que fa a la Gran Festa dels Banuts, que enguany celebra la quarta edició, tindrà com a principal novetat el primer reconeixement “Banut de l’Any” al cuiner Jordi Grau de l’Sport Hotel Hermitage & Spa, d’Andorra, per la seva tasca en la cuina i promoció de la carn de caça. L’altra novetat important és que al vespre es farà un sopar formatiu per a professionals en un ambient distès cuinant “a 100 mans” entre diversos cuiners, a la Borda del Celler del Batlliu. A més, es celebrarà com en darreres edicions el dinar popular amb carn de caça a l’avinguda Comtes de Pallars. Els tiquets per al dinar popular es poden adquirir a l’aplicació de pagaments de l’Ajuntament de Sort.

La festa l’organitzen l’Associació Gastronòmica la Xicoia, ÀPAT – Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Sort i l’Ajuntament de Tremp  a través del seu programa “Al teu gust, aliments del Pallars” amb el suport de Vedat Pirineus, Carnicaza, l’IDAPA i l’Escola d’Hoteleria del Pallars. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Banner: Banuts 2023: la Gran Festa de la Carn de caça. Un cérvol amb les banes fetes d'ampolles de vi. 1a Festa de les Noves Anyades dels Vins del Pirineu. Sort 15 de gener , Avinguda Comtes del Pallars. Segell: Cuina de Caça i Vins del Pirineu

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content