Via Catalana per la Independència a la Pica d’Estats

LA PICA D’ESTATS (3.143 m)canigo8
La Via Catalana per la Independència puja al sostre de Catalunya
Dissabte, 24 d’agost del 2013

En commemoració del 130è aniversari de l’ascensió a la Pica d’Estats del primer català, Mn. Jacint Verdaguer

Organitza: Assemblea Nacional Catalana
Amb el suport de l’Ajuntament de Sort

Inscripcions (www): federats, 20 €;
no federats, 25 €
Pagament: ingrès o transferència bancària al compte 2100 0074 52 0200192889 (La Caixa)
indicant nom, cognoms i núm. de carnet d’identitat
Reglament (fitxer pdf)

APUNTA-T’HI ARA!

L’Assemblea Territorial del Pallars Sobirà de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb la col·laboració de nombrosos ens locals, entitats i associacions, es congratula d’organitzar aquesta activitat de caràcter essencialment participatiu i reivindicatiu.
L’objectiu principal és fer arribar el major nombre possible de participants fins al peu de la Pica d’Estats per tal de realitzar una cadena humana per reivindicar el dret a decidir i mostrar quina és la voluntat majoritària i democràtica del poble català i, alhora, reforçar el procés que ha de permetre als catalans d’assolir la llibertat no més tard del 2014.

assemblea1

De la crònica de Nació Digital (ACN)
La cadena humana que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Pallars Sobirà està preparant a la Pica d’Estats pel dia 24 d’agost necessitarà 500 participants i 70 voluntaris. Els participants hauran de pagar una quota de 20 o 25 euros depenent de si estan federats o no. Aquesta quota inclou una samarreta commemorativa, un sopar, l’assegurança i el servei de taxis fins l’aparcament del peu de la Pica. El rècord d’una expedició nombrosa a la Pica d’Estats, el sostre de Catalunya amb 3.143 metres, el té l’ascensió que va fer el President Pujol ara fa 30 anys per commemorar el centenari de l’ascensió de Jacint Verdaguer, primer català en coronar el cim. A la Pica es desplegarà una senyera de 150 metres quadrats.
La Pica d’Estats és una muntanya de culte per l’excursionisme i carregada de simbolisme. Jacint Verdaguer va ser el primer català en coronar-la el 25 d’agost de 1883. Ara, 130 anys després, ho faran 500 persones fent via per la independència.
La cadena començarà a formar-se a partir de les 10.00 hores i està previst que estigui tota formada a les 13.00 hores.
Les inscripcions es tancaran als 500 participants per temes de seguretat. Aquesta cadena l’ANC també la donarà a conèixer a la Catalunya Nord donat que des de la vessant francesa també es pot accedir a la Pica d’Estats.
Les inscripcions es poden formalitzar a la pàgina de l’Assemblea Nacional Catalana on hi ha una secció específica per la cadena humana de la Pica d’Estats. L’Assemblea Nacional dóna ple suport a la iniciativa de Via Catalana cap a la Independència que tindrà lloc al Pallars Sobirà. L’elecció de la Pica d’Estats respon al fet de ser un dels símbols de Catalunya per ser el cim més alt del país (3.143 metres).

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top