Denunciem el vandalisme al Parc del Riuet

panoràmica del parc del riuet de Sort

NOTA DE PREMSA
9 de maig de 2022

L’Ajuntament de Sort denuncia un acte vandàlic que ha malmès una vintena d’arbres del Parc del Riuet

Des de l’Ajuntament de Sort volem expressar la nostra repulsa per l’acte vandàlic que va tenir lloc la passada nit del dissabte 7 de maig i que ha malmès prop del 50% dels arbres plantats en el curs de les obres del nou Parc del Riuet. Un acte que segons les primeres estimacions suposarà una despesa extraordinària de restitució d’uns 6.000 € aproximadament. De moment, l’Ajuntament ja ha formalitzat una denúncia als Mossos d’Esquadra que faran les indagacions oportunes.

Des de l’equip de govern som conscients que una obra d’aquesta magnitud al centre de la vila, com és la renovació del Parc del Riuet, pot provocar diversitat d’opinions i el tema de l’arbrat n’era un. Tot i així, aquest projecte compta amb la justificació tècnica dels arquitectes i respon a criteris de millora de l’espai en termes d’ús social molt notables respecte a l’estat anterior i que són també el resultat d’un procés participatiu.

El problema ve quan allò que uns veiem com un canvi destinat a millorar la vida dels habitants de Sort, a uns altres els hi molesta fins al punt de prendre’s la llibertat de destruir-ho o sabotejar-ho. Aquesta no és la manera de fer les coses, la llibertat d’una persona no la faculta per passar davant de la llibertat d’una altra i encara menys de la resta de la comunitat. No podem tolerar actituds i actes incívics d’aquestes característiques.

Demanem una condemna unànime i ferma de tots els nostres veïns i veïnes i la seva col·laboració perquè no tornin a passar actes vandàlics com aquests. Un atac que malmet els espais públics de tots és un atac també contra tots nosaltres.

Qualsevol discrepància amb les actituds de l’Ajuntament s’hauria de canalitzar mitjançant les vies i els processos polítics i democràtics establerts. Recordem que la participació als Plens és una d’elles i és també allà on es poden demanar explicacions i fer preguntes de manera directa sobre qualsevol tema.

Respecte al Parc del Riuet, des de l’Ajuntament demanem confiança i paciència a la població. Una obra d’aquestes característiques suposa mesos de privació d’aquest espai i en som conscients, però el canvi valdrà la pena i encara és aviat per fer una crítica sense veure el projecte acabat amb totes les seves virtuts, avantatges i millores.

Podem entendre també que hagi faltat més informació i per això ja estava previst un informe d’Alcaldia al Ple ordinari de demà dimarts dia 10, per tal d’informar sobre l’estat del projecte i de les obres, així com també aprofitar per explicar la importància d’alguns dels elements que conté la proposta i que han estat claus per aconseguir el finançament necessari per part de la Generalitat de Catalunya [ajuts PUOSC – Foment Territorial del Turisme]. Aquesta informació també es farà pública a la web del consistori sort.cat

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content
Aneu a la barra d'eines