V Mostra de Formatges Artesans de Catalunya

V MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE CATALUNYA
PROGRAMA
Sort (Pallars Sobirà), del 5 al 7 d’abril del 2012

GRAN MERCAT de FORMATGES ARTESANS CATALANS i ÀREA de TAST
6 i 7 d’abril, de 10 a 20 h, al Parc del Riuet de Sort

Dijous, 5 d’abril

21.00 h Inauguració amb la presentació de

  • Nou catàleg de traçabilitat Els nostres productors · Pallars Sobirà
  • Mapa de productes Ben nostres del municipi de Sort

L’acte tindrà lloc a l’Oficina Comarcal de Turisme (davant Mossos d’Esquadra)

Divendres, 6 d’abril

12.00-13.00 h Com del porc, del formatge s’aprofita tot
A càrrec de Mariano Gonzalvo, del Taller de Cuina Lo Paller del Coc de Surp
Idees per a saber aprofitar les parts dels formatges i tastos de les aplicacions
A la formatgeria Tros de Sort, Camí de les Vernedes s/n – Sort
Aforament limitat a 25 pax. Preu: 10 €/pax i activitat. Reserves al 973 621 387 · info@trosdesort.cat

17.00-18.00 h Formatges catalans de pastor
A càrrec de Nicanor Coscollola, elaborador de formatges de pastor a Tòrrec (Serra del Montsec)
Presentació i tast de formatges elaborats per ramaderrs amb llet del propi ramat
A la formatgeria Tros de Sort, Camí de les Vernedes s/n – Sort
Aforament limitat a 25 pax. Preu: 10 €/pax i activitat. Reserves al 973 621 387 · info@trosdesort.cat

19.00-20.00 h Formatges d’alpage, la tradició mil·lenària
A càrrec de Jim Stillwagon, mestre formatger suís i elaborador als alpages (pastures) més alts d’Europa, a 2.000 metres d’altitud
Presentació i tast
A la formatgeria Tros de Sort, Camí de les Vernedes s/n – Sort
Aforament limitat a 25 pax. Preu: 10 €/pax i activitat. Reserves al 973 621 387 · info@trosdesort.cat

22.00 h Estrena del film Oferiu flors als rebels que fracassaren (2008-2011)
Documental sobre els pobladors d’Ossera – Serra del Cadí – que varen arribar amb el primer moviment neorural a finals dels 70 i la seva integració al territori pirinenc amb activitats artesanals com l’elaboració del formatge de cabra
Amb la presència del realitzador, els productors i els protagonistes
Al Cinema-Teatre Els Til·lers de Sort
Per més informació, descarregueu-vos el dossier de premsa de la pel·lícula

Dissabte, 7 d’abril

12.00-13.00 h Vins d’alta muntanya, Celler Batlliu de Sort
A càrrec de Ramon Aytés, sommelier, i Patri Morillo, enòleg
Presentació d’aquests nous vins elaborats a 1.100 metres i maridatge amb formatges artesans catalans
A la formatgeria Tros de Sort, Camí de les Vernedes s/n – Sort
Aforament limitat a 25 pax. Preu: 10 €/pax i activitat. Reserves al 973 621 387 · info@trosdesort.cat

17.00-18.00 h El formatge Garrotxa, una nova IGP catalana
A càrrec de Toni Chueca, elaborador de Formatges Bauma i President del Consell Regulador
Presentació i degustació d’un dels formatges artesans de cabra català de més producció i ressò internacional
A la formatgeria Tros de Sort, Camí de les Vernedes s/n – Sort
Aforament limitat a 25 pax. Preu: 10 €/pax i activitat. Reserves al 973 621 387 · info@trosdesort.cat

Més informació
Ajuntament de Sort · turisme@sort.cat · Telèfon 973 620 010

Organitzen: Ajuntament de Sort · Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA) · Tros de Sort
Amb la col·laboració de: Consell Comarcal del Pallars Sobirà · Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural · Diputació de Lleida · Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) · Ajuntament de La Pobla de Segur

Descàrregues

 

3 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top