Un viatge a l’harmonia

Presentació dels llibres de la trilogia Un viatge a l’harmonia
Uluru (1a part) / Refugi (2a part)
a càrrec d’Eva González Colomer, autora

Dissabte 28 de novembre a les 6 de la tarda
a la Biblioteca Pública de Sort
Av. Diputació, 20 – Tel. 973 621 066
www.bibliosort.cat

Acte organitzat amb motiu de la commemoració del
Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

uluru-llibre

Uluru, un viatge a l’harmonia

L’Anna, una dona de mitjana edat, du una vida que l’ofega. De sobte decideix marxar lluny de tot i de tothom, i es dirigeix a Austràlia durant dos mesos. Allà els paisatges se li presenten frescos, paradisíacs, gairebé onírics… però les pors, els dubtes i les incerteseses l’impedeixen trobar la pau interior i vèncer la solitud.
Un bon dia, fent de turista a Sydney, es fixa en la presència d’aborígens australians a la ciutat. De cop i volta, trobar-los s’acaba convertint en el principal objectiu del seu viatge. Quan finalment ho aconsegueix, s’inici una intensa relació amb tots ells, que acabarà conduint la protagonista a viure uns dies al seu poblat, instal·lat a la muntanya sagrada d’Uluru. Una estada en què uns i altres es faran de mestres, i en la qual l’Anna es prepararà pel seu imminent retorn a Catalunya.

refugi-llibreRefugi, un viatge a l’harmonia

L’Anna, una dona d’uns cinquanta anys, retorna a Girona després d’una intensa estada a Austràlia en què ha conviscut durant uns dies amb els koori, els aborígens australians que habiten a la muntanya sagrada d’Uluru. Contra tot pronòstic, l’Anna es troba a Girona amb un munt de problemes per resoldre: un divorci, una casa que ha estat desamoblada pel seu exmarit, un càncer de cèrvix que la condueix al quiròfan moltes vegades, una feina que l’estressa i no la deixa viure, uns fills que encara la necessiten, i una hipoteca que la manté amb l’aigua fins al coll. Finalment, un dia decideix trencar amb tot i mudar-se. Sense diners, sense lligams, sense feina… l’Anna inicia un nou rumb en la seva vida que la condueix als Pirineus catalans.

L’autora

eva-gonzalezEva González Colomer (Sant Feliu de Guíxols, 1952) es dedica a la naturopatia, a la medicina xinesa, a l’acupuntura i a la psicologia. És terapeuta i té consulta a Girona, a Lleida i al País Basc. Recentment ha creat les escoles Uluru Australian Academy, per a formació de terapeutes professionals, i HM, per al creixement personal.
És una viatgera incansable. Ha viatjat a l’Índia, Brasil, Argentina, Egipte… però és Austràlia i els seus paratges naturals el que l’ha marcada. Com a escriptora, assegura escriure des de la infantesa: «Quan els relats havien complert el seu objectiu, els llençava», deia ella.
És autora de Neu al sol (Curbet, 2006) i d’Uluru (2010 i reeditat el 2015).

Organitza: Ajuntament de Sort
Amb el suport de l’Institut Català de les Dones

Crònica de la presentació

20151128_182256En el marc de les activitats del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones que organitzen l’Ajuntament de Sort i l’Institut Català de les Dones aquesta tarda ha tingut lloc la presentació dels llibres Ulurú i Refugi, els dos primers volums de la trilogia Viatge a l’harmonia, de l’autora gironina Eva González Colomer.
El primer dels volums, Ulurú, descriu una crisi personal molt intensa de la protagonista que resol en un viatge a Austràlia on contacta amb els aborígens, els habitants ancestrals d’aquelles terres, que la fan partícip dels seus costums i tradicions. En el segon dels volums, Refugi, la protagonista es veu immersa en la crisi econòmica que arrosseguem d’uns anys ençà i en una situació personal violenta i complicada però troba el seu particular refugi, que li permet trencar amb tot, al Pallars Sobirà i concretament a Sort, on tot i el paisatge dur i esquerp coneix l’amabilitat de les persones.
20151128_181937En el tercer volum, actualment en preparació i que porta per títol Converses amb Violant, la protagonista és ja una dona gran que acull a la neta i que amb les converses que ambdues mantenen descobreix noves facetes de la vida.
L’autora ha bolcat en aquest llibre les seves experiències personals, de gran viatgera, i la seva experiència professional com a terapeuta, amb 40 anys de feina que li han permès experimentar de primera mà tota mena de circumstàncies i peripècies vitals.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top