Supo-supo amb el pallarès

ocelletSupo-supo amb el pallarès és una exposició que vol mostrar la riquesa d’aquesta parla que s’ha sabut mantenir viva i que explica la identitat de la gent d’un territori de fronteres indefinides.

Vols col·laborar en l’exposició amb el teu testimoni?
Si la resposta és , envia a info@parlapallares.cat una gravació de veu, en format mp3 i no superior al minut de durada, explicant-nos alguna experiència o anècdota amb una paraula o frase pallaresa. És important que diguis d’on ets i la vinculació que tens amb el Pallars.
Hi pot participar tothom: nens, grans, padrins, pallaresos d’arrel, pallaresos d’adopció, pallaresos de cor.

Aquí tens tres exemples. N’esperem molts més.

* Hola, sóc la Marta i sóc d’Altron. Una de les paraules pallareses que més m’agrada és FATO. Vaig descobrir que era pallaresa quan estudiava a la Universitat. Un dia sopant amb un noi de les Terres de l’Ebre, ell va dir: quin fato!! I jo no vaig entendre-ho. I resulta que, a la Terra Alta, fato vol dir un tip de menjar o haver-hi molt menjar. Al Pallars és diu a una persona tonta, ruca, carallot.

* Hola, sóc el Jaume, sóc de Mataró i fa 12 anys que visc i treballo al Pallars. En arribar em va sorprendre el verb FARGAR. Mai l’havia sentit i m’agrada molt. A Mataró no tenim cap paraula amb aquest significat.

* Bones, sóc el Felip i sóc gironí. Fa 23 anys que estic casat amb una pallaresa i una de les expressions que sempre diu la meva dona i que jo he adoptat és: MAI TANT!

Recordeu, podeu enviar els àudios a info@parlapallares.cat
Data límit d’entrega: dia 5 d’abril de 2013

L’exposició s’inaugurarà el dia 20 d’abril a Sort i després viatjarà a diferents municipis del Pallars i de la resta de Catalunya.
Organitza: Associació Cultural Cambuleta

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top