Supo-supo amb el pallarès

Supo-supo cobertaCambuleta inaugura l’exposició
SUPO-SUPO AMB EL PALLARÈS

Una exposició per divertir-nos, aprendre i conèixer una mica millor la nostra parla

L’exposició romandrà oberta
del 20 d’abril al 30 de juny
De dilluns a diumenge de 10.00 a 14.00 h
Divendres i dissabte de 16.00 a 19.00 h


De la crònica de PIRINEUS TV (enllaç)
Supo-supo amb el pallarès
 és l’exposició de l’Associació Cambuleta que té per finalitat la preservació i difusió de la parla pallaresa, sobretot de cara als més joves.
Açò d’ací, anguet, am fargo, mai tan! o potxons, són paraules que al Pallars es poden escoltar tranquil·lament en converses caminant pel carrer, en un bar, a casa,… però no són tan familiars si ens fixem en les converses dels infants. Es tracta de paraules pallareses que s’han transmès oralment de pares a fills però que actualment estan caient en desús, per això, des de l’Associació Cambuleta i amb la finalitat de recuperar la parla pallaresa s’ha fet una exposició on se’n recull un bon grapat.
A l’exposició es poden veure personatges vinculats al Pallars, les característiques de la parla mitjançant la representació d’una aula, hi ha un espai de memòria oral on persones de la comarca comenten paraules que fan servir, una zona de literatura pallaresa i un espai de jocs per què els infants es familiaritzin amb el pallarès. La idea és mostrar que es tracta d’una parla viva i que es pot fer servir en tots els àmbits.
L’Associació Cambuleta treballa des del 2007 en la preservació i difusió del pallarès a travès de la publicació de contes. Ara també es pot visitar l’exposició Supo-supo amb el pallarès fins el 30 de juny a l’Oficina de Turisme del Pallars Sobirà.

Organitza: Cambuleta
Col·labora: Institut d’Estudis Ilerdencs · Diputació de Lleida · Consell Comarcal del Pallars Jussà · Consell Comarcal del Pallars Sobirà · Parc Natural de l’Alt Pirineu · Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural · FEDER – Fons Europeu de Desenvolupament Regional

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top