Sort obrirà una nova “Aula de cuina” per la comarca

logo-leaderSort disposarà aquest 2016 d’una nova aula de cuina oberta a tot el Pallars Sobirà. Aquest projecte ha estat promogut pel Consorci LEADER Pirineu Occidental com a projecte propi amb el nom de L’aula de cuina: El LEADER gastronòmic amb un ajut del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (DARP). El projecte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sort i l’Escola de Piragüisme, que ha convingut a compartir l’espai que es preveu rehabilitar per tal de millorar l’infraestructura i donar suport a aquest projecte.

Amb aquesta aula, la comarca disposarà d’un equipament com el que ja tenen el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça. L’Ajuntament de Sort ha adequat un espai per l’aula de cuina a un edifici de l‘Escola de Piragüisme de Sort. Les instal·lacions s’han adequat per a optimitzar l’espai i equipar-lo amb una cuina professional completa i una zona de formació. La inauguració està prevista pel mes de febrer tot i que encara no hi ha una data fixada.

cuina-pallars-sobiràEl nou equipament permetrà organitzar tant activitats formatives dirigides al sector professional de restauradors, com a la programació de jornades i cursos de cuina bàsics dirigits a tots els públics. La formació podrà anar a càrrec d’experts i professionals tant locals com d’arreu.

El sector de restauradors ja fa temps que demanava un equipament com aquest i alguns restauradors consideren que un espai formatiu així pot servir per dinamitzar la gastronomia local i també per reactivar les activitats de la Xicoia (l’associació de restauradors del Pallars Sobirà) i també fomentar l’experimentació culinària. No podem oblidar que aquesta comarca marcadament agroproductora compta amb restauradors de nivell que han sabut mantenir la cuina tradicional i alhora també innovar cap a una cuina d’autor basada en els productes locals.

cuina-pallars-sobirà-02El pressupost total del projecte és de 54.450 €, dels quals 45.000 € han estat finançats pel Consorci LEADER mitjançant un ajut del DARP de la Generalitat, i per la seva part, l’Ajuntament de Sort ha assumit els 9.450 € restants corresponents al 21% d’IVA. El consistori també ha aportat recursos propis per a la realització de les obres de rehabilitació de l’espai.

La gestió i dinamització de l’aula recaurà en el Consorci LEADER però comptarà amb la total implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Sort, que ha apostat per aquest projecte com una iniciativa a la qual cal donar suport i empenta, i de l’equip gestor de l’Escola de Piragüisme. No podem oblidar que la gastronomia és una important via de dinamització socioeconòmica al Pallars Sobirà, incidint no només en la restauració sinó també directament en el turisme i els propis agroproductors locals.

Per tant, invertir en formació és invertir en futur. Però a més, des de l’Ajuntament i des del Consorci LEADER, creiem que un espai d’aquestes característiques en una comarca rural de població dispersa com és el Pallars pot ser també un espai de relació sociocultural important, i per tant suposarà molt més que una aula de cuina.

Planimetria de l’actuació prevista

3 Comments

  • No es poden dir veritats a mitges ni molt menys mentides
    Se’m va prometre una rectificació, encara l’espero
    L’aula no es construeix en un edifici annex, es construeix a l’escola de Piragüisme, no estava en desús el local, era un vestidor que es va fer servir i es farà servir pels alumnes de l’escola,també………etc
    Per favor

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top