Sort i La Seu opten al Mundial’19

Sort i La Seu opten pel Mundial del 2019

Sort i La Seu d’Urgell presenten una candidatura conjunta per optar als Campionats Mundials de piragüisme del 2019.

La votació per escollir la seu dels Mundials del 2019 es farà dissabte 21 de març en el transcurs de la reunió que la junta directiva de la ICF celebrarà a Marràqueix (Marroc).

La Reial Federació Espanyola de Piragüisme amb Sort i la Seu d’Urgell han formalitzat una candidatura conjunta per optar als Mundials de piragüisme del 2019. L’experiència de les dues seus en competicions internacionals de piragüisme ha estat determinant per aplegar sinergies i presentar un dossier conjunt a la Federació Internacional de Piragüisme (ICF). El Mundial aplega les tres disciplines del piragüisme: l’eslàlom, el descens i l’estil lliure. La candidatura catalana entra en competència amb la ciutat eslovaca de Bratislava, que també opta a acollir aquestes proves. La votació per escollir la seu dels Mundials del 2019 es farà dissabte 21 de març en el transcurs de la reunió que la junta directiva de la ICF celebrarà a Marràqueix (Marroc). El Comitè Organitzador de la Candidatura, encapçalat per Juan José Román, President de la RFEP, amb Miguel Cardenal, Secretario del Estado para el Deporte i President del Consejo Superior de Deportes, Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport a Catalunya, i els respectius alcaldes -Llàtzer Sibis, de Sort, i Albert Batalla, de la Seu d’Urgell- seran els encarregats de defensar la candidatura davant la comissió tècnica de la ICF.

La candidatura catalana té el suport polític de l’Estat mitjançant SM el Rei Felip VI i de la Generalitat amb el seu President, Artur Mas, el Comitè Olímpic Espanyol (COE) amb el seu President, Alejandro Blanco i l’apreciable ajuda de la Diputació de Lleida amb el seu President , Joan Reñé. El fet que el madrileny José Perurena presideixi la Federació Internacional de Piragüisme (ICF) i a la vegada sigui membre CIO, també és un factor que pot ajudar a l’elecció de la candidatura espanyola. En la votació hi participaran 28 dels 29 representants de la junta directiva de la ICF, ja que el català Lluís Rabaneda, president de la Comissió de Freestyle, ha d’abstenir-se. La capital d’Eslovàquia, Bratislava, es una candidata forta, però Sort i la Seu d’Urgell estan molt ben posicionades davant la ICF, després de 3 campionats del món i 15 copes del món. És la cinquena vegada que Espanya opta a la màxima competició del piragüisme d’aigües braves.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top