Sort aprova una moció de rebuig a la TTIP

No-TTIP

No-TTIPEn la darrera sessió plenària de l’Ajuntament, de data 20 de juliol, el Ple de l’Ajuntament va admetre una moció presentada per la CUP en nom de la Plataforma del Pallars contra la TTIP (l’acord transatlàntic de comerç i inversió entre la Unió Europea i els Estats Units). La moció posiciona al municipi contra l’aplicació del tractat que s’està gestant entre la Unió Europea i els Estats Units.

Aquest tractat que s’està preparant amb molta opacitat el que ja ha posat de manifest són les importants repercussions que pot tenir per a l’agricultura i el consum, els drets laborals i els serveis d’interès públic, així com els efectes a nivell de desprotecció mediambiental o de privatització de la sanitat. El tractat preveu una mena de tribunal privat que prioritzarà els interessos comercials per sobre dels interessos públics dels països membres. El tractat suposa en definitiva una pèrdua de sobirania i una harmonització a nivell legislatiu que portaria a la pèrdua de controls i de polítiques de protecció laboral, de la salut i mediambientals.

La moció, aprovada per la CUP i Fem Municipi, va comptar amb l’abstenció de Convergència. La moció suposa un posicionament de rebuig a la TTIP i tot i que possiblement tingui una repercussió més simbòlica que no pas efectiva, serveix de la mateixa manera que ho han fet ajuntaments com Blanes, Girona, el Prat de Llobregat, Gavà, les Franqueses del Vallès, Montcada i Reixac, Polinyà, Rubí o Santa Coloma de Gramenet entre altres, per generar debat a l’opinió pública sobre un tema que ens pot afectar a tots de manera molt negativa.

• Consulteu el text complet de la moció (pdf)
• info http://www.endavant.org/aturem-el-ttip/

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top