Museu de les Papallones

Visita imprescindible per als amants de la natura que volen conèixer a fons el món petit, proper i apassionant dels insectes i les papallones

Les papallones, els insectes més bells que tothom coneix i admira. Al Museu de les Papallones de Catalunya, a Pujalt, terme municipal de Sort, hom pot admirar totes les espècies que volen a Catalunya amb totes les seves varietats, i pot conèixer a fons el seu món, les seves relacions amb l’entorn i tota mena de detalls sobre la seva vida i els seus costums. Amb més de 4.000 exemplars exposats, el visitant pot conèixer no tan sols quines són les espècies catalanes i la seva biologia, sinó també detalls sobre el mimetisme, el dimorfisme sexual, geogràfic i estacional, relacions amb els altres insectes, simbiosi i adaptacions al medi.

La visita al Museu de les Papallones de Catalunya, per tant, és una visita imprescindible per als amants de la natura que volen conèixer a fons el món petit, proper i apassionant dels insectes i les papallones. Tot això al poble de Pujalt, en un ambient de natura a 10 minuts de Sort, capital de la comarca del Pallars Sobirà, en un recorregut que ens endinsa al món natural on ja podrem observar multitud de papallones que volen lliures al voltant de la carretera, amb vistes panoràmiques del Pallars Sobirà i muntanyes senceres com la Pica d’Estats o el Montsent del Pallars; el recorregut per arribar és un espectacle en si mateix.

El Museu de les Papallones de Catalunya va ser fundat l’any 2001, i inaugurat el juliol del 2002 a les instal·lacions dels antics Estudis de Pujalt, amb el fons científic creat ples entomòlegs Alfons G. Dolsa i M. Teresa Albarrán durant més de trenta-cinc anys amb la finalitat d’estudiar la distribució de les espècies catalanes. Per a aquesta tasca han elaborat un sistema de treball amb presa de dades mitjançant les senyals de satèl·lits artificials amb GPS. Per a la manipulació de les dades i creació automàtica de mapes de distribució han elaborat un programa informàtic específic per a aquesta tasca.

Tot aquest fons científic, més de 25.000 individus, serveix ara per donar a conèixer a tothom el valor i importància dels insectes per a la conservació de la vida al planeta. Aquesta tasca s’ha vist reconeguda amb la xifra de 40.000 visitants fins a desembre del 2008, gairebé 10.000 visitants anuals, entre els quals nombrosos grups escolars i visites organitzades que, a més de les instal·lacions, poden participar en les diverses activitats organitzades pel Museu i que podreu trobar a la seva pàgina web.

Més informació
Museu de les Papallones de Catalunya
Antics Estudis de Pujalt
25568 Pujalt (Lleida)
http://www.papallones.cat
museu@papallones.cat
Telèfons 973 62 07 43 / 655 475 661
Obert tots els dies de 10 a 13.30 h i de 17 a 20 h

Vols compartir-ho?

  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • Netvibes
  • RSS
  • LinkedIn
  • PDF

Aví­s Legal | Desenvolupament web Pirineuweb.com