El circuit d’orientació fix de Sort, és una instal·lació esportiva homologada per la Federació de Curses d’orientació de Catalunya. El circuit té 15 fites, que es poden fer en l’ordre que es vulgui, fer-les totes o una part. De totes maneres, el millor és escollir entre els tres circuits que hi ha marcats al mapa depenent del nivell tècnic i físic del participant. Al mapa hi ha marcats els 3 circuits de diferents dificultats: nivell fàcil (i el més curt), mig i alt (el més llarg), així com les caselles per marcar les fites.

Mapa del circuit

Alguns consells per utilitzar el mapa

Mapa Circuit orientació fix de Sort

Apreneu a orientar aquest mapa

Això us permetrà de situar-vos i de saber on us dirigiu. És essencial saber orientar-lo i fer-ho de manera regular durant el recorregut. Això vol dir que el mapa ha d’anar girant en el sentit de la progressió i no s’ha de quedar sempre en la mateixa posició, com si llegíssiu el text. Per exemple, si marxeu cap a un sentit, heu de col·locar el mapa de manera que la direcció del sentit del mapa es correspongui amb la direcció del sentit del terreny.

Per orientar-lo bé, només heu d’utilitzar com a referència els elements del terreny (camins, corriols, arbres, etc.). Cada vegada que marqueu el mapa, feu-lo pivotar de manera que els elements del terreny coincideixin amb els elements que hi apareixen. Així, el mapa està ben orientat en comparació amb la vostra posició, i els elements situats a la dreta a la realitat són a la dreta sobre el mapa, etc.

Abans de sortir

  • Examineu el mapa.
  • Consulteu-ne, també, la llegenda. Situeu-vos sobre el mapa i orienteu-lo.
  • Examineu el lloc on preteneu anar i identifiqueu-hi els elements successius que us ajudaran a elaborar l’itinerari per trobar la primera fita.
  • Hi ha gairebé sempre més d’un camí per anar d’una fita a una altra. I a vegades els camins més ràpids no són en línia recta.
  • Avanceu a velocitat lenta: és millor anar en bona direcció que no pas córrer molt però en la direcció equivocada.

Només aquells que no van al bosc no s’hi perden mai… Que gaudiu de l’orientació!

El mapa del circuit d’orientació fix es pot recollir físicament o bé descarregar-lo de la xarxa.

Descarrega el mapa i imprimeix-lo.
Et servirà per guiar-te i per anar marcant les fites fetes

Utilització de l’APP de Microsprints

Aquest circuit permanent està preparat perquè s’utilitzi amb el telèfon mòbil a través de l’aplicació de Microsprints, que es pot descarregar tant a Google Play (per als dispositius Android) com a App Store (per a dispositius Iphone). Un cop descarregada i instal·lada cal seguir els passos indicats

Atenció

  • Si us plau, NO trepitgeu els camps si estan conreats.
  • Deixeu l’entorn tal com us agradaria trobar-lo i emporteu-vos les deixalles si en feu.
  • Sigueu respectuosos amb les propietats privades i aneu amb compte de no trencar el filat elèctric.
  • De l’1 de setembre al 30 de maig pot haver-hi caçadors en algun punt del mapa. Segurament estarà senyalitzat amb un cartell. Aneu alerta!

Més informació

Ajuntament de Sort
Tel. 973 620 010
e-mail: ajuntament@sort.cat

Back to top
Skip to content
Aneu a la barra d'eines