S’obren les inscripcions al Senderi, el primer festival de senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu

Senderisme als Estanys de Mainera

El festival comptarà amb un programa variat per a tots els públics i busca donar a conèixer els valors patrimonials del terme de Sort de la mà dels guies professionals locals

Avui, 18 d’agost, s’obren les inscripcions a la primera edició del Senderi, el Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu. El festival, que tindrà lloc del 3 al 5 de setembre, busca donar a conèixer amb uns altres ulls i a un altre ritme el patrimoni natural i cultural de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu de la mà de guies professionals del territori, que el coneixen, l’estimen i dediquen la seva vida professional a divulgar-lo.

Aquesta primera edició comptarà amb un programa variat, amb algunes activitats adreçades especialment a famílies, com una caminada amb rucs per la Vall d’Àssua, una pujada al Tossal de Torena o una activitat que lliga la natura de la Vall d’Àssua i l’art contemporani de Sant Víctor de Seurí. També hi haurà una caminada per descobrir els vins i formatges de Sort, una activitat d’alta muntanya a l’accés al Parc Nacional des de Mainera, un sopar amb observació astronòmica a Sant Josep d’Olp i una Caminada Popular que recorrerà els camins de la novel·la “Pedra de Tartera” de Maria Barbal. A més, s’aprofitarà el marc del festival per presentar el Llibre-Guia “del Montsec a les Valls d’Àneu seguint els indrets d’una guerra” de Manel Gimeno i oferir una formació en tècniques de comunicació per a guies professionals.

Senderi forma part dels Festivals de Senderisme dels Pirineus, una iniciativa promoguda des de la Taula de Camins de l’IDAPA i la Marca Pirineus de Catalunya, que engloba festivals de senderisme a les 11 comarques del Pirineu Català. El Festival Senderi l’organitza l’Ajuntament de Sort, amb la col·laboració del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’Associació de Guies del PNAP, l’Associació Gastronòmica la Xicoia, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l’Editorial Bresca.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content