#salvemlapassa

esmoletsEls Esmolets de Sort vam iniciar la campanya #salvemlapassa amb l’objectiu de fer reflexionar a tota la gent del municipi i de la comarca del Pallars Sobirà que participa al Carnaval de Sort, i dels seus respectius pobles, que cal conservar la cultura popular i concretament el ball i cercavila de La Passa de Sort.

Un ball en què tradicionalment havia participat tota la gent del poble, tot i la censura del franquisme, i que durant els últims anys sembla que no se li ha donat la importància que realment creiem que té.

Arribats a aquest punt i encarant l’última setmana de la campanya #salvemlapassa, Els Esmolets de Sort ens hem marcat un seguit d’objectius per tal d’afrontar aquest Carnaval 2015.

Objectius campanya #salvemlapassa 2015

  • Crear consciència i debat de la pèrdua de les tradicions i en especial de La Passa de Carnaval.
  • Ensenyar als més petits les tradicions del seu poble.
  • Que el paper de la dona sigui tan important com el de l’home.
  • Recosirar informació i aprendre el ball de La Passa per part de l’esbart dansaire Els Esmolets de Sort per garantir-ne la continuïtat.
  • Recuperar els elements de La Passa que s’havien perdut durant els últims anys.
  • Aconseguir el màxim de participació i col·laboració de la gent del poble.

També volem agrair la bona rebuda que ha tingut aquesta campanya i un cop més demanar la participació de tota la gent del poble, per tal que aquest Carnaval representi un punt d’inflexió per la recuperació de la cultura popular.

Els Esmolets de Sort
https://twitter.com/elsesmolets

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top