Resum de la darrera jornada de la Copa del Món d’Estil Lliure

Ian Salvat i Oriol Colomé, amb medalla en les finals de la Copa del Món
Núria Fontané, campiona del món en la categoria júnior

En la darrera jornada de la Copa del Món d’Estil Lliure de Piragüisme, que es va desenvolupar el dissabte 12 de juliol al Camp de Regates l’Aigüerola, la palista catalana Núria Fontané va revalidar el títol absolut de la Copa del Món júnior de caiac, després d’acabar segona en l’última prova del circuit celebrada a Sort (Lleida).

El públic que s’ha aplegat al rull del Camp de Regates l’Aigüerola a la Noguera Pallaresa ha vibrat amb la final júnior, ja que s’ha vist un interesantíssim frec a frec entre la saltenca Núria Fontané i la nord-americana Rowan Stuart, que només l’ha superat per cinc punts en la puntuació final parcial.

10557655_721171641265379_6059174748367562933_o
(foto: Olga Cuevas)

En aquesta ocasió Stuart, més acostumada a entrenar en rulls tècnics i poderosos, com el de Sort, ha pogut trencar la imbatibilitat de Fontané, que arribava invicta a Sort després d’haver guanyat les anteriors dues proves del circuit disputades a Millau (França). La jove Mireia Serres, de 16 anys, que havia donat la sorpresa entrant a la final, a la qual només tenien accès les cinc millors palistes, ha acabat cinquena.

En categoria masculina júnior el jove pallarès Ian Salvat, de Sort, ha fet una actuació molt bona esperonat pel seu públic que l’ha permès obtenir la tercera posició i penjar-se la medalla de bronze de l’última prova del circuit de la Copa del Món.

En la modalitat d’squirt, el palista local de Sort, Oriol Colomé, ha controlat molt bé la pressió de competir a casa i ha acabat segon en la prova i a la vegada ha pogut sumar els suficients punts per aconseguir situar-se en la segona posició de la general. El suec Max Karlsson s’ha fet amb la victòria i amb el títol de la general d’aquesta modalitat. L’squirt és un model de piragua en què s’ha minimitzat l’espai i només hi ha lloc per a les cames.

Dane Jackson i Hitomi Takaku es coronen reis a Sort

Les finals de la Copa del Món de Caiac d’Estil Lliure, modalitat K1, van acabar amb una atractiva i emocionant sessió nocturna en el Camp de Regates l’Aigüerola de Sort. Més de 3.000 aficionats van seguir des de la riba de la Noguera Pallaresa i des de les graderies habilitades als dos marges les evolucions i acrobàcies que aquests malabaristes del caiac realitzen mercès a la força del rull o onada de l’aigua.

En la categoria femenina sènior s’ha imposat la japonesa Hitomi Takaku, mentre que en categoria masculina sènior la victòria ha sigut per a l’estrella actual d’aquest esport, el jove nord-americà Dane Jackson de 19 anys. No hi ha hagut representant espanyol en aquestes finals, ja que el millor palista espanyol, el català Quim Fontané, actual campió d’Europa de K1, no va estar encertat en les semifinals i va caure eliminat.

Un cop finalitzada la competició la Federació Espanyola de Piragüisme ha facilitat el llistat de palistes seleccionats per competir al proper Campionat d’Europa que es disputarà a Cunovo (Eslovàquia), del 25 al 31 d’agost, en les següents categories i entre els quals hi destaquen nombrosos palistes pallaresos:

  • K1 sènior masculí: Joaquim Fontané (Salt-Ter) · Oriol Colomé (Kayak Sort) · Ander de Miguel (Club Piragüismo Pamplona) · Iker Carreto (Kayak Sort) · Adrià Bosch (Salt-Ter)
  • K1 júnior masculí: Ian Salvat (Kayak Sort) · Aran Balagueró (Kayak Sort) · Adrià Ovando (Kayak Sort)
  • K1 júnior femení: Núria Fontané (Salt-Ter) · Mireia Serres (Salt-Ter) · Enara Ibarburu (Real Club Náutico San Sebastián)

Resultats finals de la Copa del Món de Caiac d’Estil Lliure
Sort, del 7 al 13 de juliol de 2014

 Més informació a la pàgina web oficial de l’esdeveniment
http://www.icfkayakfreestyleworldcup3-sort.com/

Final Copa del Món de Caiac d’Estil Lliure from Ajuntament de Sort on Vimeo.


1 Comment

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top