Remodelació del fons de la Biblioteca Pública

Amb l’inici del curs escolar i després d’un breu període de vacances la Biblioteca Pública de Sort torna a obrir les portes, ara ja amb l’horari d’hivern, de dilluns a divendres de 4 a 8 de la tarda, de manera que els nens i nenes de l’Escola Àngel Serafí Casanovas i l’INS Hug Roger III de Sort poden gaudir d’aquest servei cada tarda en acabar les classes.

Cal remarcar que l’adopció d’aquest horari en el curs lectiu 2012-2013 va suposar un augment ressenyable en les dades d’assistència a la Biblioteca, havent guanyat un 8,25% respecte al curs anterior.

El període de tancament de la Biblioteca s’ha invertit en una tasca de remodelació del fons amb l’objectiu de garantir una oferta actualitzada, pràctica i posada al dia, eliminant obsolets i duplicats que han passat a magatzem i dels quals s’està treballant en acords de cessió amb centres educatius i entitats locals de la comarca. A més, s’han creat noves seccions de referència i de cinema, posant a disposició dels usuaris un fons específic a què fins ara potser no se li treia prou profit, com esmentarem a continuació.

Així doncs, amb tasques prèvies de neteja a fons i revisió, s’ha actuat de manera global en la pràctica totalitat del fons d’acord amb el detall que segueix:

+ A la col·lecció local s’han eliminat duplicats, que han passat a magatzem, per esponjar el fons d’aquesta secció i facilitar-ne l’ampliació amb nous continguts. A més, els llibres de gran format, com ara història i economia locals, s’han disposat en una secció específica per fer-ne més fàcil la consulta.

+ S’ha creat una secció de referència, concentrant en una localització les obres així anomenades (atles, diccionaris i enciclopèdies), donant especial rellevància als documents adreçats al públic infantil i juvenil, de manera que resultin d’utilitat per a la realització de tasques escolars.

+ En la secció de còmic s’ha creat un fons especial de novel·la gràfica i àlbum, facilitant-ne el préstec i consulta per part dels usuaris.

+ En la secció de coneixements s’han eliminat duplicats i obsolets, que han passat a magatzem,  presentant així una oferta informativa més compacta i actualitzada, posant a disposició dels usuaris grans obres de referència de diferents disciplines.

+ En l’espai alliberat a la secció de coneixements s’ha creat una nova secció de cinema, amb més de 500 referències, tot i que cal aclarir que no es tracta de fons nou sinó que ja es trobava anteriorment disponible i a catàleg però que físicament estava localitzat a magatzem per manca d’espai. A dia d’avui el préstec d’àudiovisuals representa un 38% del total de préstecs de la Biblioteca, i confiem que amb la reorientació de l’oferta disponible augmentarà aquest percentatge així com el total de préstecs efectuats durant l’anualitat.

En el marc de la darrera anualitat es van incorporar a la Biblioteca Pública de Sort un total de 456 documents entre llibres i àudiovisuals. Ateses les limitacions d’espai actuals, aquest creixement constant del fons, gràcies a les aportacions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Sort, fa necessari tanmateix replantejar contínuament la disposició dels espais per d’oferir als nostres usuaris el fons més atractiu i útil possible en el marc d’un espai malauradament reduït però amb la vista posada en el projecte de la Biblioteca Central Comarcal.

Com a projectes de futur per al curs que tot ara comença destaquem la voluntat d’aprofundir el lligam amb els centres escolars del municipi, amb visites guiades i realització d’activitats educatives en el marc de la Biblioteca Pública, i amb els equipaments sòcioculturals del municipi i la comarca, com és ara el Casal de Gent Gran. A més, s’està treballant també en la remodelació dels serveis web que s’ofereixen des de la Biblioteca amb la finalitat d’arribar al màxim nombre d’usuaris possible tant se val la seva localització; a tall d’exemple, el servei de recull de premsa en línia Sort Actual està a punt d’arribar als 5.000 registres.

En qualsevol cas, posem a disposició dels nostres usuaris i usuàries la bústia biblioteca@sort.cat perquè ens facin arribar els seus comentaris i suggeriments sobre el funcionament de l’equipament.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top