Règim sancionador de l’ordenança de tinença d’animals domèstics

L’Ajuntament de Sort informa a tothom que a partir de dilluns 26 de juny s’aplicarà de manera estricta el règim sancionador previst a l’ordenança municipal sobre tinença d’animals domèstics.

Aquesta ordenança regula, en el seu capítol 3r, Presència i convivència dels animals a la via pública, diverses recomanacions i obligacions per als seus propietaris, entre les quals:

 • En vials urbans els gossos hauran d’anar proveïts de collar i lligats amb cadena o elements similars.
 • Els gossos definits com a potencialment perillosos a la legislació vigent (art. 1.c) de la Llei 10/1999 sobre la tinença de gossos potencialment perillosos) hauran de circular amb morrió per la via pública.
 • Queda prohibida expressament l’entrada de gossos en locals coberts de titularitat municipal i en els espais prohibits amb el corresponent rètol; p.ex. Parc del Riuet, Camp de Regates…
 • Queda prohibit que els animals de companyia dipositin les seves defecacions als parcs infantils o jardins, i en general a la via pública i a qualsevol lloc destinat al trànsit de persones.

Alhora, l’article 18 de l’ordenança detalla les infraccions lleus (de 100 a 400 €, p.ex. no col·locar rètols d’advertiment de gossos vigilants), greus (de 401 a 2.000 €, p.ex. embrutar les vies públiques) o molt greus (de 2.001 a 20.000 €, p.ex. no portar corretja o morrió els gossos perillosos), que es sancionaran amb els imports previstos al Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals (enllaç).

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Sort s’emmarca en la campanya cívica Respectar és respectar-se, atès que, com a gestors de l’espai i el mobiliari públic, considerem que és important fer una crida al respecte del que és de totes i tots i posicionar-se contra les destrosses i actituds incíviques.

DESCÀRREGUES

 • Ordenança sobre tinença d’animals domèstics (pdf)
 • Règim sancionador previst al Text refós de la Llei de protecció dels animals (pdf)

5 Comentaris

 • Sobre la nova ordenança dels gossos, m’agradaria saber si se hi ha començat a posar mà. Aviat no podrem passar per les vies públiques i els gossos sueltos corrent i saltant. Aixó es una vergonya.

 • Estic totalment d’acord en que s’ha d’educar als propietaris dels gossos per tal que cuidin la vía pública i recullin els excrements de les seves mascotes ( un règim sancionador no és sinònim d’educatiu). Però em dol que sent una comarca que viu del turisme no es faciliti l’entrada de les mascotes a espais públics, museus… En altres països ( França per exemple) estan més avançats amb aquests temes ( permeten l’entrada de mascotes a molts restaurants, museus i zones d’oci). Amb aquesta ordenança sembla que encara no em entés que les mascotes també han de sortir de casa, no són objecte per posar a l’estanteria. Recordeu aquell anunci que sortia per TV alertant a les persones que tenien gos que se’l enduguessin de vacances amb la familia, que no el deixessin sol a casa dies a l’agost? Doncs en part, restringir la entrada dels gossos als llocs moderats per l’ajuntament no crec que ho faciliti.

 • El que em sorprèn més es que aquesta ordenança municipal sols afecta a la vila de Sort, cosa que contradiu a lo que és una ordenança municipal, com el seu nom diu hauria d’aplicar-se a tot el municipi. On hi han pobles que els gossos van sueltos, cagen per on volen, parcs infantils inclosos. I lo que és pitjor gossos sense vacunar-se que han mossegat a veïns, que passarà si un dia agafen un nen petit?. Que costa aplicar-ho a tot al municipi i no sols a la vila de Sort.? Si això passa jo ho tinc clar, denunció l’amo i l’ajuntament de Sort per permetre-ho.

   • gràcies, espero rebre resposta el més haviat possible, ja que l’actitud d’incivisme que permet i per tant avalada per l’ajuntament de Sort, de certs amos de gossos, posa en perill a la resta de veins dels pobles que pertanyen al municipi de Sort.

    Moltes gràcies.

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content