Prova d’alertes de protecció civil

Aquest mes de febrer s’ha posat en funcionament el sistema d’Alertes de Protecció Civil en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu, com ara terratrèmols, incendis o fuites de productes químics.

Per l’impacte social d’aquest sistema d’alertes s’ha previst una prova en viu, que tindrà lloc el dimarts 28 de febrer, a partir de les 11 del matí i fins a la 1 del migdia (11.00-13.00h)

A la pàgina web de Protecció Civil trobareu un document de preguntes freqüents que aplega 50 preguntes i respostes sobre aquesta prova i el tutorial Com configurar els mòbils per rebre alertes de protecció civil.

A més, per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema.

2 Comentaris

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content
Aneu a la barra d'eines