Proper reinici de les obres de la Biblioteca Comarcal de Sort

Conveni entre el Departament de Cultura, INCASÒL i l’Ajuntament de Sort per iniciar les obres de la Biblioteca Comarcal de Sort

Des de l’inici de la legislatura actual, l’any 2015, l’Ajuntament de Sort ha tingut per objectiu encarar els fronts oberts i grans projectes en curs de construcció amb la intenció de posar-hi solució, tot i trobar-nos en el marc d’un dur pla de sanejament financer imposat pel Departament d’Economia.

Vista exterior de la futura Biblioteca Comarcal
(font: FeuGodoy Arquitectura)

Així, entre d’altres exemples, s’ha obert al públic la piscina municipal de Sort i enguany s’està completant la remodelació de l’Ajuntament, amb una rampa d’accés, instal·lació d’ascensor per fer possible l’accés a les oficines comarcals d’Agricultura i la Sala de Plens i una remodelació d’aquest últim espai, incloent l’equip tècnic necessari per la retransmissió dels plens municipals en directe via Internet.

En el cas que ens ocupa, un altre equipament que ha estat des de l’inici de la legislatura en el punt de mira ha estat el de la Biblioteca Comarcal de Sort, una obra que porta més de 15 anys aturada i que com a equipament ha sigut molt demandat per una part important de la població.

L’any passat, i com a culminació de negociacions amb actors diversos (*), es va arribar a la conclusió que calia recuperar el projecte inicialment aprovat el 2013 ja que era el més viable per diversos factors, però calia buscar la manera de rebaixar el pressupost.

Per aquest motiu, es va encarregar a l’estudi FeuGodoy Arquitectura, redactors del projecte original validat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, una revisió del mateix, deixant el pressupost final de l’obra en 686.630,63 €, és a dir, una rebaixa de gairebé 100.000,00 € sobre la previsió inicial. Des de llavors, l’Ajuntament ha treballat amb el Departament de Cultura per tal d’aconseguir els fons necessaris per finançar les obres i desencallar aquest projecte.

En aquest sentit, ens plau informar que, després de diverses reunions, per fi s’ha pogut aconseguir un compromís d’assignació pressupostària per part de la Generalitat. Concretament, el passat dimarts 13 de març, en una reunió al Palau Moja, es van ultimar els detalls per signar un conveni entre el Departament de Cultura, l’INCASÒL i l’Ajuntament de Sort per tal de destinar 311.452,00 €, IVA inclòs, a una primera fase del projecte.

Detall de l’interior de la futura Biblioteca Comarcal
(font: FeuGodoy Arquitectura)

S’aconsegueix així tancar un acord de finançament per abordar aproximadament un 45% del projecte i deixar l’edifici acabat per fora, juntament amb la rampa d’accés del Castell. El conveni preveu que tota la part administrativa aniria a càrrec de l’INCASÒL, que serà l’organisme encarregat de licitar, gestionar i assumir la despesa de les obres. Per part de l’Ajuntament, doncs, ja se li ha facilitat una separació del projecte aprovat l’any passat en dos fases.

Per tant, ara només restaria pendent la signatura final del conveni en espera de la formació de govern a la Generalitat. Si la signatura no es demora més enllà del maig, les obres d’aquesta primera fase podrien estar finalitzades entre juny i agost del 2019 aproximadament, segons el calendari previst.

Considerem que aquesta és una molt bona notícia que ajudarà a desencallar un projecte llargament aturat, però, a més, l’Ajuntament de Sort està compromés a continuar treballant amb el Departament de Cultura i el Servei de Biblioteques per tal de definir i aconseguir la resta de finançament que permetria programar la segona i definitiva fase del projecte que, un cop finalitzada, permeti posar en funcionament el servei de Biblioteca Comarcal a Sort.

 

Dia històric, 13 de març al Palau Moja de la Generalitat. Reunió per tancar el conveni amb la participació (d’esquerra a dreta) d’Assumpta Carbonell (cap de la Secció de Planificació i Cooperació de Biblioteques a la Generalitat), Josep Vives (cap del Servei de Biblioteques), Carlos Godoy (arquitecte redactor del projecte de FeuGodoy Arquitectura), Baldo Farré (tinent d’Alcalde), Pere Báscones (regidor de Cultura) i Francisco Reina del Pozo (cap Unitat Obres de l’INCASÒL)

(*) Es va publicar un article al núm. 2 del Butlletí CULTUReS detallant tot el procés, el podeu consultar a www.sort.cat/cultures

 

 

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content