Projecte Biblioestiu

QUÈ ES BIBLIOESTIU?

Biblioestiu és una campanya estiuenca de foment de la lectura entre els més joves impulsada des del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’editorial La Galera i la plataforma Legiland. S’ofereix a totes les biblioteques públiques de Catalunya, entre les quals la Biblioteca Pública de Sort, i té una vigència de l’1 de juliol al 15 de setembre de 2016.

logo_biblioestiuEl projecte Biblioestiu es divideix en dos programes, adreçats a dues franges d’edats diferents: dels 5 als 9 anys i dels 10 als 16 anys. Milers de premis esperen als lectors que participin al programa, incloses fins a 1.000 entrades de cinema, 10 invitacions per al Camp Nou Experience i lots de llibres.

Al final de l’estiu els lectors hauran de dirigir-se a la Biblioteca a recollir els seus premis. Els participants de Biblioestiu en la franja de 5-9 anys obtindran els seus premis mitjançant un sorteig, i pel que fa als participants de Biblioestiu 10-16, tots els participants que hagin acumulat 3.000 punts de lectura rebran un premi.

Trobareu més informació a la pàgina web biblioestiu.cat i podeu fer arribar les vostres consultes al correu-e info@bibliosort.cat o bé mitjançant aquest formulari.

BIBLIOESTIU 5-9

20160727_175419 (1280x720)Fugint de les classes i els treballs escolars, Biblioestiu 5-9 proposa als més petits gaudir d’algunes lectures a través del joc, les activitats i la imaginació. La Biblioteca Pública de Sort posa a disposició dels més petits un seguit de materials per gaudir de diferents títols durant les setmanes de vacances.

En la franja de 5 a 7 anys la participació a Biblioestiu es realitzarà a partir de cartes. Els personatges protagonistes dels llibres recomanats han escrit una carta en què s’adrecen als nens i nenes demanant-los algun dibuix, favor, text o resposta, amb la idea de fomentar el vincle emocional amb els personatges a través d’exercicis d’escriptura, creativitat i dibuix que poden entregar a la bústia Biblioestiu de la Biblioteca Pública de Sort.

No es tracta de valorar la comprensió lectora de cada nen ni de puntuar els resultats. Allò important és deixar volar la imaginació i respondre. Al final de l’estiu es farà un sorteig entre tots els nens que hagin participat amb les seves cartes a la bústia Biblioestiu.

Títols disponibles a la Biblioteca Pública de Sort (*)

El petit drac Coco i els pirates
El petit drac Coco i les seves aventures

En la franja de 8 a 9 anys Biblioestiu ofereix un quadern de jocs i activitats relacionats amb cadascuna de les lectures proposades. S’hi combinen passatemps amb d’altres exercicis més relacionats amb la comprensió lectora: laberints, endevinalles, el racó d’escriptura, exercicis de “fem memòria”, etc.

Títols disponibles a la Biblioteca Pública de Sort (*)

Agatha Mystery, de Sir Steve Stevenson
Hachiko, el gos que esperava, de Lluís Prats
La nena que es va convertir en mòbil, de Francesc Puigpelat

BIBLIOESTIU 10-16

biblio-10-26La iniciativa Biblioestiu ofereix als lectors de 10 a 16 anys l’accés a una plataforma digital educativa que els permet certificat la lectura lliure i obtenir premis llegint; es tracta d’un portal en línia dissenyat per motivar els nens i nenes a llegir, compartir les seves lectures i millorar la seva comprensió lectora.

En escollir un llibre i començar-lo a llegir el lector o lectora podrà accedir al portal biblioestiu.cat, a través d’un dispositiu mòbil o bé un ordinador, on trobarà qüestionaris de comprensió lectora, organitzats capítol a capítol.

Responent correctament aquests qüestionaris, obtindrà punts, i aquests punts li permetran obtenir premis: des de complements per al seu avatar a entrades de cinema, lots de llibres i entrades per al Barça Experience.

Més informació descarregant aquest díptic.

Títols disponibles a la Biblioteca Pública de Sort (*)

El cafè de la Marina
El violí d’Auschwitz
El zoo d’en Pitus
Els llops de la luna roja
Mecanoscrit del segon origen
Noel et busca
Pedra de tartera
Què farem, què direm!
Un petó de mandarina
Una troballa sorprenent
Charlie y la fábrica de chocolate
Cinco semanas en globo
Corazón de tinta
Crepúsculo
Diari d’en Greg: un pringat total
Divergent
El llibre del cementiri
El príncipe de la niebla
El príncipe feliz
El Petit Príncep
Eragon
Fairy Oak: el secreto de las gemelas
Hush Hush
La Isla del Tesoro
La materia oscura: Luces del norte
La sombra del viento
La vuelta el mundo en 80 días
Las Crónicas de Narnia: El sobrino del mago
Los juegos del hambre
Matar a un rossinyol
Matilda
Memòries d’Idhun: La Resistència
Si et quedes amb mi
Wonder

(*) Si us interessa algun títol que està prestat o no tenim disponible al nostre fons en podem fer reserva o sol·licitar-lo en préstec interbibliotecari a alguna altra biblioteca de la xarxa.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top