Presentació del poemari “Tan sols una ombra”

ombra-webUs convidem a la presentació del llibre

Tan sols una ombra
de Jesús Maria Villafranca

A càrrec de Núria Garcia Quera, escriptora;
Josep Gelonch, editor,
i Jesús M. Villafranca, autor

L’acte se celebrarà el dimecres 24 de juny,
a les 7 de la tarda

a la Biblioteca Pública de Sort
Av. Diputació, 20 – Sort

El llibre

En la percepció d’alguns poetes, els poemes sorgeixen de sobte, portadors de missatges difícils de desxifrar algunes vegades – fins i tot per al propi creador – i procedents d’un racó desconegut en l’interior de l’autor, la ubicació del qual resulta impossible d’establir. Aquest és el cas dels poemes que integren Tan sols una ombra, però, per sort, cada lector pot i té tot el dret d’interpretar-los a la seva manera, perquè polisèmia i poesia són consubstancials.

L’autor

1167465_10202675446341939_6256591952140527352_oJesús M. Villafranca (Saragossa, 1948). Viu a Catalunya des de 1971. Llicenciat en Dret, ha fet també estudis universitaris en Filosofia i Psicologia. És autor dels següents poemaris: Al biaix, aparegut parcialment en el col·lectiu Mostra de Poetes Terrassencs, 1986 i 1987, i Versos robats, publicat per l’Associació de Poetes Terrassencs el 1993. El seu primer llibre de poemes, La veu que muda, va ser editat a Barcelona el 2004 i prologat per l’escriptora lleidatana Marta Alòs. Ha escrit diverses narracions en prosa que formen part del llibre Mostra de narradors terrassencs (1992). Té publicats dos llibres en prosa: Els dubtes del caminant (Pagès Editors, 2007), amb pròleg de l’escriptora pirinenca Núria Garcia Quera, i La boda de Andrea (Milenio, 2011).

Crònica de la presentació

Com a cloenda dels actes festius de Sant Joan aquest darrer dimecres a la tarda s’ha dut a terme a la Biblioteca Pública de Sort la presentació del poemari Tan sols una ombra, de Jesús M. Villafranca, una publicació de l’editorial Fonoll de Juneda. L’activitat es va desenvolupar pràcticament en família, en una rotllana improvisada que va afavorir el contacte directe amb els assistents.

D’aquesta manera l’autor i els presentadors, l’escriptora Núria Garcia Quera i l’editor Josep Gelonch, ens van parlar entre d’altres temes de la motivació personal que duu a escriure poesia, la dificultat que suposa mantenir viva el gust per la poesia entre el públic contemporani o la importància de pràctiques com la meditació per connectar amb el jo interior de cadascú de manera que els pensaments i els sentiments flueixin amb més llibertat i hom esdevingui més receptiu a manifestacions artístiques com la que ens ocupa.
A més, la lectura de fragments seleccionats de l’obra va permetre conèixer amb profunditat diversos aspectes de la seva gènesi i posar de manifest que, més enllà de l’aparent senzillesa de l’obra poètica, la seva escriptura comporta un treball intens i gens senzill barreja d’inspiració i tècnica.
Des de la Biblioteca i l’Ajuntament de Sort volem agrair als autors i presentadors la seva participació en aquesta presentació i els emplacem a col·laborar en un futur en l’organització d’activitats que permetin popularitzar la poesia entre el nostre veïnat, com és ara l’organització de tallers i recitals poètics i seminaris d’escriptura creativa.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top