Presentació del llibre “El meu bolero”

meu-bolero-portada-mailchimpEL MEU BOLERO
de Ricard Toro

Presentació del llibre a càrrec de l’autor
i de Laura Toro i Aleix Toro

Diumenge 28 de juny, a les 11.15 h del matí
a l’Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, 2 (plànol)

Organitza: Biblioteca Pública de Sort
Amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

(vegeu crònica de la presentació a peu de pàgina)

El llibre

El meu bolero és  una novel·la basada en fets reals. Ana, una dona enamorada de la vida, lluita per aconseguir els seus objectius. De les Alpujarras de Granada va emigrar al Brasil, a l’Amèrica del Sud, on les circumstàncies no li foren favorables i va tornar a la seva estimada Alpujarra, on va viure un gran amor.
Amb l’0bjectiu de millorar la seva situació econòmica es van traslladar a Sort, un poble del Pallars Sobirà (Lleida), confiant que la gent i la terra els donarien una oportunitat. Va viatjar al Sahara, en aquells moments sota la dominació espanyola, on va viure una experiència meravellosa, i va acabar la seva vida a Sabadell (Barcelona).
La protagonista fa un paralel·lisme entre la seva vida i el Bolero de Ravel; les diferents etapes es van succeint amb l’emoció dels compassos d’aquesta melodia intensa.

Edita: FullColor Printcolor, 2015 – 205 pàg. (compra en línia)

ricardo-toroL’autor

Ricardo Toro Martín (1952).
Va néixer a Bérchules (Granada) i va viure a Sort, Pallars Sobirà (Lleida), fins que als catorze anys es traslladà a Sabadell (Barcelona).
El desig i l’afició per la literatura el van portar a participar al grup El Plaer de la Literatura. Aquest llibre, Mi bolero, és el primer fruit d’una collita que espera sigui abundant.

Crònica de la presentació

Prop de 60 persones han assistit aquest matí de diumenge, 28 de juny, a l’entranyable i emotiva presentació del llibre El meu bolero, de Ricard Toro, nascut a Bérchules (Granada) però emigrat a Sort en una edat primerenca, de manera que es pot afirmar que ha estat aquesta vila del Pallars Sobirà la que ha deixat una de les empremtes més fondes en la seva vida i manera de ser.

Es tracta de la primera novel·la d’aquest escriptor establert a Sabadell, en què ha volgut portar al terreny de la ficció una figura materna, Ana, amb molts lligams amb la seva pròpia mare i que es caracteritza per la capacitat d’adaptació als tràngols vitals, començant per la migració des de Bérchules al Brasil i més endavant el retorn a Espanya i el trasllat al Pallars Sobirà, on amb els seus fills demostra una fortalesa de caràcter que li permet lluitar davant les adversitats, tot plegat contraposat a les notes i moviments de la immortal melodia del Bolero de Ravel.

En l’acte, que han presentat els seus fills Aleix i Laura Toro, s’ha posat de manifest l’emotivitat que traspuen les pàgines d’aquesta novel·la, amb experiències viscudes que copsen per la seva intensitat i que alhora sorprèn agradablement amb un referons costumista que reviu una època, l’Espanya dels anys cinquanta, en què les penúries es feien molt presents en els quefers quotidians, penúries que no obstant es podien vèncer gràcies a la força de l’amor i a la unió familiar.

Tot i tractar-se de la primera novel·la de l’autor, aquest ha declarat en la presentació que està treballant en un segon llibre totalment enfocat a la ficció però que també estarà ambientat a Sort, de manera que esperem tenir-lo molt aviat entre nosaltres per presentar-lo. Des de l’Ajuntament i la Biblioteca Pública de Sort agraïm a l’autor i la resta de ponents la seva iniciativa, així com als assistents que ens han acompanyat i al Consell Comarcal del Pallars Sobirà, que amablement ens ha cedit la sala d’actes Hug Roger III, a l’Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content