Presentació del llibre “El judici del falcó”

L’Ajuntament de Sort i Edicions Salòria es complauen a convidar-vos a la

Presentació del llibre El Judici del Falcó, de Jordi Piqué Rovira
A càrrec de l’autor i de l’Il·lm. Sr. Llàtzer Sibís Goset,
Alcalde de Sort i President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Que tindrà lloc el dilluns 10 de setembre, a les 7 de la tarda, a la Plaça Elionor de Pallars
En cas de mal temps, es traslladaria a la Biblioteca Pública

El llibre
Jordi Piqué narra, en la seva primera novel·la, una història trepidant, incansable, on els protagonistes recreen un judici fictici a Catalunya, en el qual afloren les tensions més extremes i els capítols més inversemblants en la història d’aquesta terra.
El judici del falcó és una història d’amor que entrelliga les aventures pròpies del món de la parella amb la passió per un país. Un sentiment que, tot sovint, s’ha vist amenaçat per tota mena de dirigents irresponsables, polítics forassenyats i periodistes sense escrúpols que, embolcallats amb la bandera espanyola, han estat escampant un missatge ple de rancúnia i intolerància vers els catalans, la seva llengua i la seva cultura.
Salòria Edicions, 2012 – 226 pàg. (Col·lecció La Piulada ; 2) 

De què tracta El Judici del falcó?
L’obra entra a fons en la malmesa relació entre Catalunya i Espanya. I el vehicle escollit és una aventura amorosa en què, a partir d’un encontre casual, els protagonistes (una periodista francesa i un català fill de la Seu d’Urgell) estableixen una estreta relació que els permetrà submergir-se en les profunditats de la Història, a la recerca de l’origen del problema i dels seus culpables. La trama de la novel·la desenvolupa un judici fictici al nacionalisme català i per extensió a tot Catalunya, en el qual el falcó, amb els ulls tapats, representa Catalunya.

L’autor
Jordi Piqué Rovira va néixer a Sant Guim de Freixenet, a la Segarra, l’any 1953. És informàtic, Tècnic d’Organització i historiador de vocació. Va viure a Barcelona i Llinars del Vallès fins al 2005, any en què va fixar la seva residència definitiva a la Vall de Cardós, al Pallars Sobirà, on, entre prats, muntanyes i rius, ha trobat la inspiració necessària per poder escriure aquesta primera novel·la.

CRÒNICA DE LA PRESENTACIÓ

Una trentena de persones han assistit aquesta tarda a la presentació de la novel·la El judici del falcó, de Jordi Piqué Rovira, editada per Edicions Salòria; amb aquesta activitat s’ha donat el punt de partida al programa d’actes que amb motiu de l’11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, organitza l’Ajuntament de Sort en col·laboració i amb el suport de diverses entitats i associacions del municipi i la comarca (s’adjunta programa d’actes).

La plaça Elionor de Pallars, ubicada al centre del nucli antic de Sort, ha estat l’escenari d’aquesta presentació a l’aire lliure, circumstància que afavoria la interacció de l’autor amb els assistents a la presentació; aquest racó urbà està dedicat a la figura històrica d’Elionor de Pallars, qui fou germana d’Hug Roger III, darrer comte del Pallars, i és un dels exemples més reeixits de la renovació del Nucli Antic de Sort que tingué lloc entre el 2000 i el 2005.

La presentació, a càrrec de l’autor del llibre, Jordi Piqué Rovira, ha comptat també amb la presència de l’Il·lm. senyor Llàtzer Sibís, alcalde de Sort i president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i de l’Il·lm. senyor Salvador Tomàs, alcalde de Lladorre. En la seva intervenció, el senyor Sibís ha glossat la figura de l’autor del llibre, prenent en consideració la seva decisió vital de traslladar-se a l’entorn del Pallars, concretament a la vall de Cardós, a exercir la seva tasca; pel que fa referència a la novel·la, ha declarat que aquesta encobreix, al seu torn, un assaig històric i polític i un al·legat minuciós i molt documentat a favor de la llibertat del poble de Catalunya per triar el seu destí. Així, el seu valor històric alhora que literari ha merescut el suport i la promoció de les entitats locals, com ara els dos Ajuntaments esmentats, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l’Institut pel Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, IDAPA.

Pel que fa a l’autor, ha presentat la seva primera novel·la, que li ha portat més de dos anys de treball, com a fruit d’una certa impotència envers les agressions continuades que rep el poble de Catalunya, i que ha anomenat “el virus de la barretina”. El senyor Piqué ha aprofitat l’ocasió per compartir amb els assistents uns quants fragments del llibre, amb què ha volgut posar de manifest la peripècia amorosa amb tocs d’erotisme que viuen els protagonistes com a contrapunt a una lluita continuada, recreada en un judici fictici a Catalunya, per afirmar la personalitat i la voluntat dels catalans de viure lliures i en concòrdia amb els pobles veïns.

Des de l’Ajuntament de Sort donem les gràcies a l’autor per haver compartit aquesta obra amb els nostres veïns, als quals emplaçem a acompanyar-nos en la resta d’actes de la Diada Nacional de Catalunya que tindran lloc demà dimarts, 11 de setembre: caminada popular a Nostra Senyora de Serinyà, ofrena floral al monument del General Moragues, heroi de la Guerra de Successió, aperitiu popular i ballada de sardanes.

6 Comentaris

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content