Presentació del llibre “Boira”, de Rosa Vila

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE BOIRA, DE ROSA VILA

La Biblioteca de Sort et convida a la presentació de la novel·la Boira de Rosa Vila
El divendres 9 de desembre de 2011, a les 19 hores a la Biblioteca (Av. Comtes del Pallars, 41, telèfon 973 621 066)
Presentarà Mamen Rivadulla i es llegiran fragments de la novel·la

L’autora – Rosa Vila (Mataró, 1948) 
Llicenciada en Història de l’Art i diplomada en Periodisme, va ser corresponsal d’El Correo Catalán, dins Grup de Premsa del Maresme a les darreries dels anys 70. Posteriorment ha col·laborat a El Punt, a Tretzevents i a les revistes del Llaç, Tapapous, Cap de Creus i Fonts d’Argentona. Ha publicat el llibre de contes No obris a desconeguts nena! (Ed. Aixernador, 1995) i l’assaig La salut avui: ciència o negoci? (Ed. Viena, 2008) en forma de converses amb el doctor Carles Forns.
Entremig, hi ha hagut treballs de poesia, de guions (el curtmetratge L’Autoventafocs, dins el llibre 5 Dones 5, Ed. El Clavell, 1997), i de dramatúrgia al Teatre de Ponent de Granollers, 2001 i 2003.
Amb aquesta novel·la guanyà l’Àccessit del Premi Ciutat de Mollerussa 2004.

L’obra [+info] De què va?
Doncs d’un viatge molt llarg, de més de cinquanta anys. Va d’una guerra, o dues, i per tant, de dues postguerres i d’una dona que fa camí entre aquestes dues guerres i de les persones que, de prop o de lluny, la hi acompanyen. També val del perquè del no retorn, potser perquè va de l’esforç per buscar la identitat. Va de la ratlla misteriosa que separa o uneix vida i escriptura, per la confluència entre personatge, autor i lector.
Encara que, de fet, aquesta novel·la és un engany. Sembla la història d’una dona exiliada a França, per culpa de la guerra civil, però en realitat és la història d’un autor en busca de l’ànima de la seva protagonista. D’una Boira o dues?
Només el lector podrà decidir si les ha trobat.

Organitza: Biblioteca Pública de Sort
Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sort

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top