Presentació del cupó commemoratiu 50 anys piragüisme

El Camp de Regates l’Aigüerola, únic en les seves característiques com a escenari habitual de competicions esportives de caiac al bell mig del nucli urbà de Sort, ha estat aquest migdia, sota la monumental escultura commemorativa de ferro que hi dóna entrada, l’escenari de la presentació del cupó amb què l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) i l’Ajuntament de Sort celebren els 50 anys de piragüisme a la Noguera Pallaresa i que es posarà a la venda arreu d’Espanya dissabte vinent, 5 de juliol.

En aquest acte, en què hi han participat els senyors Llàtzer Sibís, alcalde de Sort i president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i amb vincles pallaresos al nucli d’Olp, així com regidors de l’Ajuntament de Sort, representants de les entitats esportives del municipi, destacats càrrecs territorials de l’ONCE i els seus venedors al nostre municipi, s’ha fet palesa la extraordinària rellevància de la iniciativa que portarà la imatge de la Noguera Pallaresa, el municipi de Sort i el piragüisme com a esport que ens identifica arreu d’Espanya, amb una distribució de cinc milions i mig de cupons comercialitzats per 21.000 agents venedors de l’ONCE.

Amb aquesta iniciativa de l’ONCE i l’Ajuntament de Sort, que ja va tenir un precedent el juny del 1999 amb un cupó il·lustrat amb la imatge dels gegants de Sort, Hug Roger i Làscaris, es vol donar relleu a la història del piragüisme al nostre municipi, que ha estat també objecte d’una exposició que encara es pot visitar al Palau Moja de Barcelona. Així, l’any 1964 es va celebrar en el mateix escenari el primer Ral·li Internacional de Piragüisme de la Noguera Pallaresa, que s’ha vingut celebrant ininterrompudament des de llavors i que és la competició de piragüisme d’aigües braves més antiga de l’Estat espanyol i una de les més populars d’Europa, possibilitant que caiaquistes dels 5 continent hagin baixat pel nostre riu.

En la seva intervenció, el senyor Llàtzer Sibís, alcalde de Sort, ha posat èmfasi en l’esperit de col·laboració social de l’Ajuntament de Sort i ha agraït la iniciativa de l’ONCE que associarà la imatge del nostre municipi amb la pràctica dels esports d’aigües braves arreu de l’Estat espanyol. Al seu torn, el senyor Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, ha remarcat la solidaritat que l’ONCE vol impulsar amb les seves activitats i iniciatives i que es fa possible amb la tasca quotidiana dels seus agents de venda i la col·laboració ciutadana amb la compra del cupó i els diferents sortejos que organitza la institució.

Cal destacar, en aquest sentit, que el cupó presentat avui forma part de la campanya Sueldazo fin de semana, en què s’ofereixen cada copa de setmana cinc super sous, amb un premi principal de 300.000 € a les cinc xifres i sèrie més 5.000 € al mes durant vint anys i quatre premis de 2.000 € al mes durant 10 anys. A Sort es pot adquirir el cupó al punt de venda de l’av. Comtes del Pallars i amb la distribució que els agents de venda efectuen arreu del poble, així com a través de la pàgina web www.once.es

Des d’aquí desitgem sort a tots els participants!

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content