Presentació de la sala de desfer

L’Ajuntament de Sort presenta la nova sala de desfer totalment equipada al sector ramader i als càrrecs institucionals del Pallars Sobirà.


El passat dilluns 18 de desembre, l‘Ajuntament de Sort va realitzar la presentació de la nova sala de desfer, al sector ramader i a alcaldes/esses i representants del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.  L’esdeveniment va ser marcat per l’obertura de les instal·lacions al públic, permetent als assistents conèixer de prop el funcionament de l’escorxador i la sala de desfer, amb una explicació detallada a càrrec d’Arian Souza Dos Anjos, matarife treballador de la Cooperativa del Pallars, actual empresa gestora de l’escorxador.

La presentació també va incloure una exposició del projecte, que té com a finalitat impulsar la diversificació de l’activitat en el sector primari i fomentar el retorn del valor afegit als productes, mitjançant l’ús de la nova sala de desfer. Aquesta iniciativa es basa en un enfocament participatiu que asseguri una gestió efectiva i sostenible de les instal·lacions.

Durant l’esdeveniment, es van compartir les possibles modalitats d’ús i gestió que van sorgir durant el primer taller participatiu realitzat durant la visita a Aragó i Navarra. A més, els assistents van tenir l’oportunitat de compartir idees, fer consultes i presentar propostes. Entre els punts forts identificats destaquen la proximitat del bestiar a l’escorxador i a la sala de desfer, el suport que pot representar pel sector de la petita i mitjana pagesia, la professionalitat del matarife, la possibilitat de vincular l’equipament a la formació d’oficis relacionats amb el sector carni, i l’opció d’ampliar el Registre Sanitari actual per a poder elaborar productes específics, més enllà de l’especejament.

Els pròxims passos inclouran la prospecció a les explotacions ramaderes, la realització de taules de treball, la definició del model i el pla de viabilitat del negoci. Un cop tot estigui definit, es duran a terme els tràmits necessaris per posar en marxa el nou projecte.

L’alcalde del municipi, Baldo Farré, va destacar l’èxit de l’esdeveniment amb una assistència d’aproximadament cinquanta persones, indicant un clar interès en aquest equipament. Va fer una crida als altres ajuntaments de la comarca per fer seu aquest projecte, subratllant que aquest servei busca beneficiar tota la pagesia local, promocionant una cadena de consum propera que permeti repercutir el valor afegit a la petita i mitjana pagesia, tot fomentant l’ús i el valor del consum de productes locals.

Back to top
Skip to content