Presentació “A l’amic escocès”

La Biblioteca Pública de Sort i Columna Edicions
us conviden a la presentació del llibre

A L’AMIC ESCOCÈS
de Maria Barbal

Presentació a càrrec de Raimon Monterde, alcalde
Pere Bàscones, regidor de Cultura

Dissabte, 6 d’abril, a les 6 de la tarda (18.00h)
a la Sala de Plens de l’Ajuntament (canvi emplaçament per causes tècniques)
c/ Carles Pol i Aleu, 13 (plànol)

  • El misteri immens de l’amistat i l’amor
  • La novel·la de Maria Barbal més pròxima al seu gran èxit Pedra de tartera

SOBRE “L’AMIC ESCOCÈS”

maria-barbal-amic-escocesEl dibuix del jardí de l’hospital on dos soldats ferits s’estan curant porta una dedicatòria: «A l’amic escocès». La va escriure un noi nascut en un poble del Pirineu i està adreçada a un brigadista de la Guerra Civil Espanyola. Tant l’un com l’altre contribueixen a fer memorable aquesta novel·la.

Assistim a la infantesa i la joventut del Benet, al seu ampli ambient familiar, a com renuncia a la ciutat i, acabada la guerra, a una carrera artística. També, a la seva gran història d’amor i a l’amistat, que ha crescut forta en moments difícils i s’alça per damunt dels anys.

El George s’assabentarà del que encara ens faltava conèixer de tots dos i, llavors, com si fos un arbre, s’adona que ha posat les arrels a la terra de l’altre.

+info (www) / descarrega un fragment del llibre (pdf)

SOBRE MARIA BARBAL, L’AUTORA

000002173_1_Maria_Barbal_(nova1)Maria Barbal (Tremp, 1949) es va donar a conèixer amb la novel·la Pedra de tartera (Premis Joaquim Ruyra 1984 i Joan Crexells 1985), una fita de la narrativa catalana contemporània. Aquest llibre obre un cicle novel·lístic amb el Pallars nadiu de l’autora com a punt de referència, que també integren Mel i metzines (1990), Càmfora (premis de la Crítica 1992, Crítica Serra d’Or 1993 i Nacional de Literatura 1993) i País íntim (premi Prudenci Bertrana 2005).

La seva obra com a novel·lista també comprèn els rellevants títols Escrivia cartes al cel (1996), Carrer Bolívia (1999), Bella edat (2003) i Emma (2008). Després del seu brillant debut com a autora de narracions amb La mort de Teresa (1986), ha publicat els volums de relats Ulleres de sol (1994) i Bari (1998), així com l’obra de teatre L’helicòpter (2001).

Organitzen: Ajuntament de Sort · Editorial Columna
Amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top