Pesa la brossa

ESTUDI PESA LA BROSSA

L’Agència de Residus de Catalunya ha comunicat a l’Ajuntament de Sort que el nostre municipi ha estat triat per a dur a terme una investigació per quantificar la quantitat de residus que generen les llars catalanes. Per aquest motiu, us convidem a conèixer més a fons del projecte a través de la seva web (www), perfil de Facebook i compte Twitter, demanant-vos que difongueu aquesta informació i us animeu a participar en el projecte.

En què consisteix el projecte?
L’Agència de Residus de Catalunya i ECOEMBES posen en marxa de forma conjunta el projecte Pesa la brossa, una investigació per obtenir dades objectives sobre la quantitat de residus produïts a les llars catalanes. Mitjançant la creació d’un panell de productors format per 300 llars, el projecte podrà establir la producció actual de brossa arreu del país, mitjançant el seguiment de famílies amb diferents característiques que representin tot l’univers de Catalunya.

Qui i com es pot participar?
Qualsevol llar podrà participar en l’estudi sempre que compleixi els criteris de representativitat establerts.
Per verificar que es compleixen aquests criteris de representativitat, les llars interessades en col·laborar han de respondre el formulari que trobaran accedint a la icona Formulari d’inscripció.
El resultat d’aquest formulari es notificarà personalment mitjançant correu electrònic.

En què consisteix la participació?
Les llars seleccionades hauran de pesar periòdicament, una setmana al mes, durant un any les diferents bosses d’escombraries que produeixen a la llar, en el moment en què les vagin a llençar els contenidors i, al finalitzar la setmana, enviar-les a través d’Internet, mitjançant uns formularis que estaran disponibles a la web www.pesalabrossa.cat
A les llars seleccionades se’ls hi facilitarà tot el material i tota la informació necessària per realitzar aquest pesatge a partir d’una visita inicial que es realitzarà al començar el projecte. Concretament, es facilitaran les balances per poder fer els pesatges i les bosses d’escombraries necessàries per tot l’any.
A més, aquest procés tindrà un seguiment continu de les llars, i s’oferirà el suport que requereixin per a la realització dels pesatges.

Per què hi he de participar?
La informació que s’obtingui d’aquest estudi permetrà a l’Agència Catalana de Residus disposar d’un coneixement molt més acurat sobre la quantitat de residus que produeixen les famílies catalanes. Aquest coneixement permetrà dissenyar estratègies i dur a terme millores en la gestió general d’aquests residus.
La participació en l’estudi serà gratificada amb productes per un valor total de més de 200 euros. Tanmateix el motiu per participar pot anar més enllà de l’interès personal i la compensaciío, sinó que comporta un benefici per al conjunt de la societat. I d’altra banda, al llarg del procés facilitarem informació d’interès per a que les llars participants puguin millorar, si cal, la recollida selectiva que realitzen a casa seva i oferirem consells sobre la gestió dels residus a les llars.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top