Passes de tardor a l’Himàlaia

Presentació-performance de la novel·la
Passes de tardor a l’Himàlaia, de Núria Garcia Quera
Dissabte 4 d’abril, a les 7 de la tarda
a l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà (c/ Joaquim Sostres, s/n)
Durant l’acte respirareu els aires del sostre de la Terra

El llibre

verkami_d709089ec40c923e56b89f38ee3ad818Una mare, de professió pallassa, va al Nepal a veure la seva única filla. Tenia divuit anys quan va marxar de viatge, en fa un que volta per Àsia i la última noticia és de fa un mes. En un correu electrònic li deia que ingressaria en un monestir budista. Des de llavors, no en sap res.
Quan la retroba a Katmandú, veu que alguna cosa ha canviat. La raó la descobrirà durant una caminada de dues setmanes al voltant de l’Annapurna, al llarg de la qual els silencis de la filla i l’extraversió de la mare posaran en relleu dues personalitats i maneres d’entendre la vida. Les colossals muntanyes i l’espiritualitat ancestral de la zona de l’Annapurna, però també del Manaslu i del Ladakh, tindran molt a veure en el desenllaç d’aquesta relació.
Es tracta d’una novel·la de viatges, amb 440 fotografies del Nepal, l’Himàlaia i el budisme tibetà, adreçada als amants dels viatges, la muntanya, el senderisme, els trekkings, les cultures, el budisme, la llibertat…, i, també, les persones interessades en saber qui trenca el cordó umbilical amb els fills.
El 5% dels guanys d’aquesta edició es destinaran als camps de refugiats tibetans. L’aportació es farà a través de la Casa del Tibet de Barcelona.
Consulteu la campanya de micromecenatge del llibre (+info)

L’autora

Núria Garcia Quera (Barcelona, 1965). Escriptora.
Vinculada familiarment a la centenària Llibreria Quera, especialitzada en llibres de muntanya, als dinou anys abandona la ciutat per fer de guarda al refugi d’Amitges del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Quan el refugi està tancat, viu en un poble de vint habitants del Pallars Sobirà: Tornafort. Als trenta anys ja té tres fills, amb els quals aprofiten les vacances per viatjar a diferents punts del món.
nuriaDurant els vint-i-dos anys que treballa de guarda, publica guies excursionistes, reportatges en revistes geogràfiques i de muntanya, i obres literàries. Entre els premis guanyats per algunes d’aquestes creacions destaca el Ciutat d’Olot de novel·la juvenil (1999), el Pica d’Estats de Premsa Especialitzada (2005 i 2011), el Recull de Periodisme (2006) o l’Òmnium Cultural de Narracions de Viatges (2008). L’any 2010 es llicencia en Filologia Catalana per la Universitat Oberta de Catalunya.
Després d’haver publicat en editorials com Columna, La Galera, Casals, Garsineu o Publicacions de l’Abadia de Montserrat, aposta per crear la seva pròpia col·lecció. La carismàtica col·lecció d’autora Sensus, amb un format que recorda els quaderns de viatge Moleskine, li permet combinar la literatura, els viatges i el compromís social. En plena era dels llibres digitals, aquest format artístic ens retorna al gaudi de la lectura i de les imatges de la manera més tradicional: amb un llibre a les mans.
Més informació: Sensus.cat

Crònica de la presentació

El darrer dissabte, 4 d’abril, va tenir lloc a l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà la presentació del llibre Passes de tardor a l’Himàlaia, la nova obra de Núria Garcia Quera que és el tercer volum de la col·lecció Sensus, uns llibres que permeten combinar la literatura, els viatges i el compromís social.

Una cinquantena de persones van assistir a la conferència-presentació del llibre, una novel·la de viatges ambientada al Nepal que, amb les prop de 450 fotografies que en formen part, esdevé alhora un retrat d’una gent i una cultura molt allunyats de la nostra experiència tot i que emparentats amb els modes de vida del Pirineu ancestral. A més, es van comentar amb el públic assistent nocions relatives a la pràctica del trekking per aquestes contrades.

Així, els vídeos amb què s’introduïen diferents fragments de la novel·la, que narra l’encontre entre una mare i una filla que ha experimentat un canvi de perspectiva vital amb la seva arribada al Nepal, constituïen alhora testimonis directes dels paisatges i les formes de viure del Nepal, de manera que els assistents podien experimentar de primera mà els aires del sostre de la terra, els cims més alts del món. L’acte es va cloure amb un tast de dolços i infusions típiques del Nepal.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top