Obertura del Parc del riuet de Sort

Obertura parcial del Riuet: Divendres 7 d’octubre.

Avui divendres dia 7 d’octubre, a partir del mig dia, s’obre parcialment el nou parc del Riuet de Sort. Sortosament podem celebrar ja l’obertura de la major part del Riuet totalment renovat, juntament amb la remodelació i eixamplament de les voreres de l’Avinguda Comtes de Pallars. Sort ha millorat i ampliat així la zona per vianants, amb el que això comporta de positiu, tant per la població local, com pels visitants.

Aquest projecte hauria de ser ara motiu de gaudi i orgull per a tota la població. És important ara posar en valor l’esforç i la dedicació de moltes persones per fer-lo possible, demostrant que la participació, la il·lusió i la tenacitat són molt importants en política per assolir reptes col·lectius. Cal reconèixer que el projecte ha hagut de superar dificultats de tota mena (tècniques, pressupostàries, de subministrament, de revisions, d’ampliacions, etc.) però que en qualsevol cas, han acabat enfortint la proposta final i l’han portat a la millor de les solucions possibles

I és que al marge de les qüestions estètiques i els aspectes més subjectius, on tothom pot tenir el seu parer, el que és indiscutible és que el nou Riuet reforça el seu ús lúdic i social, guanyant i millorant en accessibilitat, i també en noves funcionalitats i nombre d’equipaments de l’àrea de jocs infantils.

Ara el nou riuet ens convida a gaudir d’uns espais per ser-hi, per passejar i per jugar. La major part dels jocs infantils estan ja instal·lats i en especial els destinats als més xics. Podreu trobar jocs tradicionals com ara les molles, els gronxadors o els tobogans, però també d’altres que potencien el joc simbòlic, les relacions i els jocs dinàmics. S’ha treballat amb la voluntat de tenir en compte espais inclusius i que també afavoreixin el joc amb l’aigua, la música, el joc a la sorra o les activitats de grimpada.

Pels adults, a més del guany en accessiblitat s’han ampliat els espais per seure, la zona d’arbrat i de jardí, i també s’han instal·lat noves taules de pícnic. En últim lloc, cal també destacar el nou espai de grades pensat per encabir diferents tipus d’esdeveniments o activitats culturals com fires, festivals, concerts o espectacles.

La seva obertura, coincidint amb “Lo Llumener” (un festival que, cal no oblidar, ha tingut des de l’inici el Riuet com un dels seus emplaçaments principals), segurament no pot tenir millor data d’inici i de presentació pública aquest dissabte 8 d’octubre.

Cal recordar, però, que l’obertura, tot i parcial, es fa amb una part molt important del projecte ja finalitzat, i en espera de poder fer la inauguració oficial un cop tota la part nord estigui aviat enllestida i els darrers elements de jocs infantils estiguin també instal·lats. Esperem, doncs, poder fer aviat la festa d’inauguració que el parc es mereix, però fins llavors no podíem tampoc mantenir la part finalitzada tancada.

Des de l’equip de govern, estem molt contents de poder compartir avui aquesta notícia. Aquest és un projecte en el qual hem destinat molta energia des de fa molt de temps, i són els dies com avui els que fan que la nostra tasca política tingui sentit. Poder-vos comunicar que el Riuet torna a obrir portes, suposa obrir un nou capítol de la història d’aquest parc tan singular, que ens omple d’alegria. Ara ens toca a tots omplir-lo de vida… que el gaudiu!

El projecte licitat té un pressupost total de 507.645,75€ (IVA inclòs) dels quals 250.000 provenen d’un ajut PUOSC, 232.363,46€ provenen d’un ajut del Pla territorial de Foment del Turisme (Dpt. d’Empresa i Coneixement. DG de Turisme) i 25.282,29€ de fons propis de l’Ajuntament.

Equip de Govern, Ajuntament de Sort
7 d’octubre de 2022

PODEU DESCARREGAR AQUÍ LA NOTA DE PREMSA AMB FOTOS


Plafó explicatiu del Parc del Riuet. El pots descarregar aquí
(En breu estaran les traduccions a castellà i anglès).

Back to top
Skip to content