PÀGINA DOS visita la Vall d’Àssua

paginados-oscarlopezPàgina Dos és un magazín divulgatiu de La 2 al voltant del món dels llibres. Presentat i dirigit per Óscar López, el programa utilitza un to amè, entretingut i proper amb què tant el lector habitual com l’ocasional trobaran tota la informació necessària per satisfer el seu interès per la lectura.

En la propera emissió, dissabte 2 de gener, el programa inclourà un reportatge sobre la ruta literària de Les Veus del Pamano, us animem a descobrir-ho!

Dissabte 2 de gener · 19.30 h
La 2 de RTVE
Reemissió a les 02.30 h del mateix dissabte
Disponible amb posterioritat a la web
http://www.rtve.es/television/pagina-dos/

Les Rutes Literàries de la Vall d’Àssua

La lectura d’un llibre es converteix sovint en viatge en què es barregen les paraules i les frases de l’autor amb l’imaginari del lector. El paisatge d’aquest viatge és la línia de trobada entre una cosa i l’altra.

logo-vall-assua-batlliuEntre aquestes geografies, mig imaginàries, mig reals, s’hi troba la Vall d’Àssua, una petita i desconeguda vall pirinenca, que amb més o menys presència s’ha colat entre les lletres de diverses novel·les d’èxit. Jaume Cabré, a Les veus del Pamano; Maria Barbal, a Pedra de tartera, País íntim o Mel i metzines; Josep Virós, ja fa més anys, a Verd madur… totes, cada una a la seva manera i dins el seu gènere, coincideixen en parlar d’un món rural en evolució, on els protagonistes se senten fermament lligats, i que influeix decisivament en les seves vides.

No sabem què és exactament el que ha fet que la Vall d’Àssua i el Batlliu de Sort s’hagin convertit en escenaris de tots aquests llibres, potser en bona mesura ha estat fruit de la casualitat o potser és que compten amb una aura suggestiva que atreu ments creadores. Sigui com sigui, el cert és que descoberts de nou a través de la lectura, els paisatges de la Vall d’Àssua i el Batlliu mostren nous matisos que el fan encara més especials.

Fruit d’això, el projecte La Vall d’Àssua i el Batlliu, un paisatge de novel·la us proposa un seguit d’itineraris que us conduiran a través d’aquesta geografia real i de ficció. S’ha parat especial atenció en no trencar en cap moment aquest equilibri, ja que entenem que els paisatges literaris no són mai paisatges reals, per això sovint els itineraris i els indrets es presenten com un joc, en el qual és el mateix lector el que ha de descobrir una muntanya, un poble, una casa…

D’aquesta manera, els itineraris han estat pensats per a amants de la lectura i del caminar, però també per a tots aquells que es volen deixar enamorar per un paisatge que ha sabut mantenir la seva essència de novel·la.

+info http://www.valldassua.cat/

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content