Opcions de podi dels palistes locals a la Copa del Món

Del 7 al 12 de juliol, Sort i la Noguera Pallaresa
acullen les finals de la Copa del Món de Caiac de Freestyle

Més informació al dossier de premsa (pdf)
i a la pàgina oficial de l’esdeveniment
http://www.icfkayakfreestyleworldcup3-sort.com/
Descarregueu-vos el programa d’actes (pdf)

Els germans Fontané, l’Oriol Colomé i l’Adrià Bosch tenen opcions de fer podi

Les finals de la Copa del Món de Caiac de Freestyle, que del 7 al 12 de juliol es faran a Sort i a la Noguera Pallaresa, han començat amb la primera jornada d’entrenaments oficials de les dues que estan previstes. La competició engegarà dimecres al Camp de Regates de l’Aigüerola situat al bell mig de Sort. Al voltant d’uns 200 palistes de 30 països prendran part en la final del circuit de la Copa del Món de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF).

SEs compta amb una àmplia representació espanyola amb 27 palistes, 19 dels quals són catalans. Fins a 4 riders tenen diverses opcions de pujar al podi de la classificació absoluta. En la modalitat de K1, la més coneguda, el gironí Quim Fontané i el lleidatà Oriol Colomé opten al podi de la general, ja que ocupen la tercera i quarta posició amb 165 i 164 punts, respectivament. La classificació l’encapçala el nord-americà Dane Jackson (195 punts), que és l’actual estrella mundial d’aquesta categoria.

En categoria júnior, Núria Fontané ho té tot de cara per proclamar-se campiona absoluta en K1, ja que arriba a Sort després d’haver encadenat dues victòries parcials a Millau (França) i a Salt. D’altra banda, en la disciplina d’squirt Núria Fontané també té possibilitats de fer podi ja que està situada en la tercera posició amb 170 punts; la classificació està liderada per la japonesa Yoshiko Suematsu (200 punts), invicta després de dues proves.

Finalment, en la disciplina OC1 (canoa oberta), el català Adrià Bosch (190 punts) ha fet dues segones posicions en les proves anteriors, i té al seu abast tancar la temporada penjant-se una medalla.

Sobre la modalitat de caiac freestyle

El caiac de freestyle o estil lliure es pot practicar tant en instal·lacions artificials, especialmentS habilitades per a la pràctica del piragüisme, com en el medi natural, aprofitant els moviments d’aigua generats per la mateixa topografia del llit del riu. L’objectiu dels palistes és aconseguir el màxim nombre de figures o trucs aprofitant la força de l’aigua generada per un ressalt hidràulic, ja sigui una onada estacionària o rull, durant un temps màxim de 45 segons, que són puntuades per un jurat format per tres jutges.

A diferència de les altres especialitats del piragüisme d’aigües braves, l’espai del Camp de Regates és molt reduït, perquè els esportistes únicament evolucionen sobre el rull. La plasticitat de les maniobres acrobàtiques i els moviments dels palistes fan d’aquesta modalitat una de les més espectaculars del piragüisme. La competició es fa amb un rem de pala senzilla (canoa, C1 i OC1) o de pala doble (caiac, K1) i es practica en les modalitats de K1, C1 (canoa tancada), OC1 (canoa oberta) i squirt, que és un model de piraigua en què s’ha minimitzat l’espai i només hi ha lloc per a les cames.

Retransmissió en directe de la Copa del Món per la TDT i streaming

Des del dimecres 9 i fins al dissabte 12 de juliol, Lleida Televisió dedicarà 24 hores de la seua programació a l’ICF World Cup Freestyle Sort 2014. Cada dia, la cadena del Grup SEGRE i Pirineus TV connectaran durant sis hores amb la capital del Pallars Sobirà des d’on se celebra la competició. A més, dissabte hi haurà una emissió nocturna de dos hores i mitja, de 21 h a 23.30 h, que inclourà l’entrega de premis.

SAl costat de la Noguera Pallaresa s’instal·larà un plató des del qual Òscar Fernández, amb els comentaris del piragüista Sito Andreu, narrarà les diferents proves de la competició. Per a la realització de l’esdeveniment, s’utilitzaran tres càmeres que cobriran perfectament el tram del riu on té lloc el rodeo (la zona coneguda com la Rentadora, aigües avall del pont de la N-260), una quarta a la zona d’arribada dels participants per recollir-ne les impressions i una cinquena càmera estarà en el set pel qual passaran diferents convidats.

Una doble realització permetrà seguir el que passa al riu i al set. La connexió en directe es farà en streaming, la plataforma de tecnologia més completa de vídeo on line al món desenvolupada per l’empresa lleidatana Excomcloud, i també es podrà seguir a la pàgina web oficial de l’esdeveniment (streaming).

En total, sis hores diàries en les quals Lleida TV i Pirineus TV oferiran en directe tot el que passarà a les finals de la Copa del Món, en la qual participen 300 palistes de 30 països, entre aquests Espanya, Nova Zelanda, Corea del Sud, Canadà, Austràlia i França.

Horaris d’emissió · Competició

Dimecres 9 de juliol, de 12 a 18 h
Dijous 10 i divendres 11 de juliol, de 12 a 17.30 h
Dissabte 12 de juliol, d’11.30h a 17 h

Horaris d’emissió · Final i lliurament de premis

Dissabte 12 de juliol, de 21 a 23.30 h

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top